27 nov. 2019

Vrei sa ai parte de o relatie sanatoasa?

Relatiile sanatoase sunt acelea care scot tot ce este mai bun din tine. Chiar daca nicio relatie nu este perfecta, relatiile sanatoase te pot face sa te simti bine aproape tot timpul si in general te ridica, nu te trag in jos.

In acest articol iti voi prezenta cateva caracteristici ale unei relatii sanatoase. Tine minte ca printre toate aceste comportamente, este o linie subtire si un prag foarte subtire atunci cand vine vorba de un comportament nesanatos. Spre exemplu, loialitatea este foarte buna, dar de la un anumit punct ea poate fi extrem de nesanatoasa daca continui sa fii loial unui partener care nu te respecta in mod constant. La finalul zilei, caracteristicile pe care le voi enunta in continuare te pot face sa te simti increzator si sprijinit.

Iata care sunt cele 10 semne ale unei relatii sanatoase!

Pacea confortabila

Atat tu, cat si partenerul, sunteti linistiti si exista o pace intre voi care va este confortabila. De cele mai multe ori, atunci cand incepem o relatie cu cineva avem tendinta sa petrecem mult timp cu acea persoana pentru ca asta ne dorim- este minunat acest lucru! Dar fii sigur ca nu grabesti lucrurile si ca nu declansezi un dezechilibru in relatie. Intr-o relatie sanatoasa, nimeni nu preseaza pe nimeni. Partenerii nu se forteaza unul pe altul sa faca sex, sa oficializeze relatia, sa se mute impreuna, sa-si cunoasca prietenii si familia, sa se casatoreasca sau sa faca copii. Cand alegi sa faci acesti pasi, amandoi trebuie sa fiti fericiti si entuziasmati cu acest lucru- nu sa aveti sentimente contradictorii.

Increderea

Increderea in partener nu va face rau relatiei de cuplu. Partenerul ar trebui sa se simta confortabil atunci cand faci lucruri fara el, trebuie sa aiba incredere ca nu il vei insela, iti respecta intimitatea (atat in mediul online, cat si offline).

Onestitate

A fi deschis si onest cu partenerul este un semn al unei relatii sanatoase. Este important sa poti discuta deschis cu partenerul tau si sa stabiliti ce isi doreste fiecare, ce nevoi are fiecare, fara frica de a fi judecat de catre celalalt. Poate ca partenerului nu ii va placea ceea ce tu ai de spus, dar intr-o relatie sanatoasa partenerul iti va raspunde intr-o modalitate axata pe solutii. A avea o comunicare buna si sanatoasa despre ce va doriti unul de la altul, dar si separat este un semn al unei relatii sanatoase.

Independenta

Este necesar spatiu si de libertate in relatie pentru a face ceea ce iti doresti pentru tine ca persoana. Este important ca partenerii sa isi sprijine unul altuia viata personala, iesirile cu prietenii si independenta individuala.

Respect

Daca este prezent respectul in relatia de cuplu, partenerul iti va valoriza credintele, opiniile si cine esti ca persoana.

Spre exemplu, el te poate complimenta, iti poate sprijini dorintele, aspiratiile si nu va incerca sa iti puna piedici si bariere in ceea ce vrei sa fii.

Egalitate

Atat tu, cat si partenerul depuneti efort egal in mentinerea si construirea relatiei voastre. Spre exemplu, atunci cand vorbesti ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *