31 mai 2017

Care este secretul Amorului a la Longue?

A fi indragostit este o experienta complexa ce traverseaza mai multe etape de-a lungul vietii. Afla mai multe despre secretul Amorului a la Longue din materialul video de mai jos.

Exista relatii fericite pe termen lung, in care amorul reuseste sa se pastreze metamorfozandu-se cameleonic de la o etapa la alta.

Dar acest lucru se intampla doar daca ambii parteneri investesc constant in relatie. Sa nu uitam ca orice relatie este o intersectare de experiente culturale.

Nadia GorduzaMedic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Terapist & Trainer

Exista 3 faze ale Amorului a la Longue:

Faza 1: atunci cand ne amorezam

Simtim acei fluturi in stomac, avem palpitatii, tremuraturi, ganduri obsesive, fantezii sexuale si teama de a fi rejectat de celalalt.

Toate acestea se intampla ca urmare a cascadei hormonale care se produce in corpul nostru.

De exemplu, producem molecula dragostei phenyleteylamina (o forma naturala de amfetamina).

Poti citi aici despre NU RENUNTATI LA CASATORIA VOASTRA! INCERCATI ACESTE 10 LUCRURI

Un aport important il au si feromonii, care sunt responsabili de o stare inexplicabila de bine si confort si ne influenteaza senzualitatea si sexualitatea.

Oxitocina, cunoscuta ca “hormonul imbratisarii”, se secreta din abundenta in aceasta faza si ne da senzatia de apropiere fata de persoana iubita.

Din nefericire, cascada acestor hormoni si neurotransmitatori ai “starii de indragostire” este acompaniata si de alterarea judecatii noastre, ceea ce poate avea consecinte mai tarziu.

Ce se intampla dupa ce nivelul hormonal scade?

Afla mai multe DESPRE CUPLU SI CASATORIE: 5 LUCRURI ESENTIALE DE STIUT DINAINTE

Intram in Faza 2: Construirea increderii

Este momentul cand ne punem intrebarea “Oare, vei fi acolo pentru mine? Pot sa am incredere in tine?”. Odata treziti din abundenta hormonala, incepem sa ne simtim in nesiguranta, sa fim frustrati, dezamagiti, tristi.

Sunt acei primi 2 ani in care apar primele certuri si este un moment de rascruce pentru cuplu. Raman impreuna sau se despart?

De aceea, in aceasta perioada este esentiala consolidarea increderii si in permanenta sa avem in minte si suflet “binele'” partenerului nostru.

Este faza in care este nevoie de manifestarea empatiei, de cunoasterea nevoilor partenerului si de toleranta crescuta pentru punctele de vedere diferite sau pentru nevoile diferite ale partenerului.

Secretul reusitei fazei 2 este Construirea Prieteniei.

Citeste si 4 REGULI SI 7 PASI PENTRU A VA DESTRESA SI A VA PASTRA MARIAJUL ECHILIBRAT

Faza 3 – Construirea Anganjamentului si a Loialitatii

In aceasta faza se construieste acel “amor profund” care dureaza o viata.

Secretul acestei perioade este manifestarea permanenta a Afectiunii si Admiratiei, care sunt cruciale pentru o relatie fericita. Aceasta este o componenta importanta pentru secretul amorului a la long.

Reaminteste-ti calitatile si punctele forte care te-au atras initial la partenerul tau, te va ajuta sa treci peste micile aspecte negative care te deranjeaza in prezent.

Asa cum spune Dr. John Gottman, “Fiecare lucru pozitiv pe care il faci in relatia ta e ca un preludiu”.

De aceea, fa-ti un obicei din a aprecia lucrurile frumoase si nu din a critica lucrurile care nu iti convin.

In concluzie, dragostea este un proces cu un grad de impredictibilitate, dar daca intelegi secretul amorului a la long, relatia voastra are sanse mari sa se mentina “pana ce moartea va va desparti…”

Citeste si despre MARIAJ FERICIT SI DURABIL: IERTAREA ESTE MARELE SECRET

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *