24 nov. 2017

Priveste-ti partenerul de viata cu ochelari de culoare roz

Cand ati inceput sa va intalniti cu partenerul, probabil ca aveati de spus numai lucruri bune despre el, privindu-l cu ochelari de culoare roz. I-ati observat fiecare gest si fiecare compliment dragut.

In cativa ani insa, amandoi ati strans niste lovituri emotionale de-a lungul drumului vostru impreuna, ceea ce a facut dificil sa va concentrati asupra lucrurilor bune. Este usor sa alunecati intr-o rutina in care sa va imaginati ca partenerului de viata nu-i pasa, chiar daca inca o mai face. Aceasta perspectiva negativa raneste o relatie.

Dr. Gottman defineste perspectiva negativa ca un sentiment preponderent de consideratie negativa, in care chiar si actiunile neutre sau pozitive ale partenerului de viata sunt modificate in minte pentru a fi percepute drept negative.

Acest lucru se manifesta adesea in sentimente de singuratate, lipsa de putere si, eventual, in distantarea partenerilor unul fata de altul. Cand sentimentele voastre sunt predominant negative, orice actiune, oferta de atentie, gluma sau greseala poate fi interpretata prin aceasta noua lentila negativa - indiferent daca merita sau nu sa fie vazuta in acest fel.

Niciodata nu e prea tarziu sa va revigorati relatia cu partenerul de viata

Daca va aflati in mod constant in situatia de a contesta intentiile partenerului de viata, fara a le oferi beneficiul indoielii, s-ar putea sa va confruntati cu rezultatul saptamanilor sau lunilor de a fi intr-o perspectiva negativa.

Cu toate acestea, nu este niciodata prea tarziu sa va revigorati relatia cu sentimente pozitive unul pentru celalalt. Acest lucru necesita un efort deliberat de a va gandi la partenerul de viata intr-o lumina mai favorabila. Cuplurile de succes creeaza o cultura de bunavointa in relatia lor si se straduiesc in mod intentionat sa se vada reciproc prin ochelari de culoare roz.

7 PRINCIPII PENTRU O CASATORIE FERICITA

Iata cateva idei despre cum sa incepeti sa ganditi lucruri bune despre partenerul dumneavoastra:

1.”Imi place cand…”

Incercati sa incepeti propozitiile (chiar si plangerile) cu "Imi place cand…" De exemplu, in loc de "De ce nu am mai avut recent o intalnire?" puteti sa spuneti: "Imi place cand iesim undeva impreuna. Iti aminte...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *