26 iul. 2017

Perspectiva pozitiva in relatia de cuplu

Primele trei nivele din Casa Relatiei - construirea hartilor iubirii, impartasirea afectiunii si a admiratiei si intoarcerea catre partener - servesc drept temelie pentru perspectiva pozitiva. Acesta este cel mai important element al arhitecturii unei noi relatii.

Nu este suficient pentru a va scoate din necazuri, dar este esential. Daca relatia voastra este pozitiva sau negativa determina o multime de lucruri.

Determina modul in care vor avea loc discutiile conflictuale. Determina cat de repede vor fi facute incercarile de a repara greselile. Serveste chiar ca baza pentru romantism, pasiune si sex. Nu inseamna ca nu veti avea deloc probleme. Stabileste pur si simplu tonul pentru modul in care veti gestiona impreuna problemele.

7 PRINCIPII PENTRU O CASATORIE FERICITA

Contul Bancar Emotional si perspectiva pozitiva

Puteti sa tineti cont de capacitatea voastra pentru perspectiva pozitiva, luand in considerare notiunea de Cont Bancar Emotional. Cuplurile care se afla in relatii stabile, fericite au un raport de interactiuni pozitive cu negative de 5:1, chiar si in timpul conflictului.

In termeni bancari, imaginați-va ca o interactiune negativa este egala cu retragerea mai multor bani din cont, iar o interactiune pozitiva (adica un depozit) valoreaza doar un ban. Asta inseamnă ca, pentru a va mentine contul bancar emotional, trebuie sa adaugati mult mai multi bani pentru a echilibra retragerile negative.

Dr. Gottman numeste acest lucru "lucrurile marunte mai des". Teoria este ca eforturile mici, intentionate, consecvente in timp vor transforma profund traiectoria relatiei voastre si vor conduce spre o perspectiva pozitiva.

Si, la fel ca si in cazul tranzactiilor bancare reale, este mai usor sa incepeti devreme. Creati-va planul de depunere incepand chiar de astazi. Care ar fi banii vostri?

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *