01 iul. 2019

Va e teama de o pauza in relatie? Iata o noua perspectiva asupra acesteia!

Gandul pauzei intr-o relatie vi se pare infricosator?

Daca relatia nu functioneaza atat de bine si aveti probleme, acest lucru poate parea cu atat mai rau si va napadesc o multitudine de ganduri: Daca partenerul vostru se muta in acest timp? Daca gaseste pe altcineva? Oare a acceptat sa luati o pauza pentru a se desparti mai usor?

Pauzele din relatii, de cele mai multe ori, duc la despartiri.

Dar nu este mereu asa!

Daca aceasta pauza a fost luata din motive intemeiate, este foarte posibil ca prin aceasta sa reinviati relatia ce urma a se termina.

Aici gasiti 3 motive pentru care o pauza poate fi o alegere inteligenta!

Daca va simtiti coplesiti de relatie, trebuie sa luati o pauza

De multe ori, va puteti simti pur si simplu coplesit din cauza unei relatii. Ar putea fi din cauza faptului ca amandoi va certati prea mult. Sau poate din cauza ca aveti unele probleme nerezolvate.

Daca atat dumneavoastra, cat si partenerul va simtiti coplesiti pana in punctul in care nici unul nu mai poate continua cu activitatile sale, este timpul pauzei in relatie.

O pauza poate fi scuza perfecta pentru a va recapata putin spatiu personal, fara a fi nevoiti sa luati decizia de a va desparti.

Cand decideti ca este cazul unei pauze, va luati un angajament fata de partener sa nu iesiti cu altcineva, ci doar sa va ganditi asupra relatiei voastre.

In majoritatea cazurilor, va simtiti coplesiti  din cauza certurilor, argumentelor si a faptului ca nu puteti niciodata sa fiti de acord unul cu celalalt.

O pauza nu va va ajuta decat daca gasiti mai intai o cale de a rezolva aceste probleme. Puteti face asta gasind cauza principala a problemei.

De exemplu, daca va certati constant, problema este cel mai probabil ca unul dintre voi sa nu fie sigur pe el sau comunicarea dintre voi sa fie una problematica.

Pe de alta parte, daca ati gasi un mesaj in telefonul partenerului din care reiese ca acesta va insala, toata increderea pe care ati avut-o in acesta ar putea disparea, chiar daca il iertati pentru fapta sa. Daca partenerul nu doreste sa lucreze pentru recapatarea increderii pierdute, relatia nu ar putea merge mai departe.

Neintelegerile pe teme de religie, politica sau alegeri ale carierei duc de obicei la despartiri. Pe cand neintelegerile mici, cum ar fi impartirea timpului, pot fi rezolvate comunicand cu partenerul.

Daca unul dintre voi a inselat, o pauza poate fi alegerea cea mai buna

Infidelitatea este, de obicei, un distrugator al relatiilor. Dar in unele cazuri, cand s-a investit prea mult in relatie ca unul dintre parteneri pur si simplu sa aleaga sa il paraseasca pe celalalt, alegerea pauzei in relatie este o idee buna. Daca partenerul v-a inselat, este timpul sa luati o pauza pentru a va gandi la ceea ce este cel mai bine pentru dumneavoastra.

Cand cereti o pauza, partenerul nu va avea prea multe de spus, in cele mai multe cazuri. Nu va incerca prea mult sa ramaneti impreuna, deoarece pauza nu inseamna despartire. Doar cereti putin spatiu pentru a va putea face ordine in ganduri.

Daca decideti sa luati o pauza din relatie din acest motiv, ar trebui sa faceti ca partenerul dumneavoastra sa intelega unele aspecte: nu inseamna ca va despartiti; faceti asta doar pentru a putea vedea ce este cel mai bine pentru dumneavoastra; va veti impaca doar daca acesta recasti...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *