14 mai 2017

4 reguli si 7 pasi pentru a va destresa si a va pastra mariajul echilibrat

Trebuie sa invatam cum sa facem fata presiunilor si tensiunilor din afara relatiei, pentru a ne pastra mariajul echilibrat.

Un mod simplu de a face asta este sa va reuniti la sfarsitul zilei si sa vorbiti despre cum v-a mers. Specialistii o numesc conversatia “Cum ti-a fost ziua, draga?” sau Conversatia care te destreseaza.  Multe cupluri au deja acest obicei, doar ca il practica gresit.

Astfel, niciunul dintre parteneri nu reuseste sa se relaxeze, ci doar sa creasca tensiunea dintre ei, pentru ca la sfarsit amandoi simt ca nu au fost ascultati.

4 reguli pentru a mentine mariajul echilibrat si a avea grija de iubirea din cuplu

Inainte sa dati drumul discutiei, puneti-va de acord cu cateva lucruri.

Regula 1: Sincronizati-va

Unii oameni vor sa se descarce imediat ce au intrat pe usa, altii au nevoie de putin timp singuri ca sa-si revina inainte sa interactioneze.

Daca nu se discuta despre aceste asteptari, tensiunea in cuplu va creste si niciunul dintre parteneri nu se va simti satisfacut. Mariajul echilibrat presupune, in primul rand, sa va puneti de acord asupra unui moment care sa va convina amandurora in fiecare seara.

Regula 2: Dedicati-va si fiti prezenti 20-30 de minute

Unele cupluri nu petrec destul timp impreuna si de aceea nu au ocazia sa-si cultive iubirea. Aveti rabdare si oferiti-va sansa de a va conecta cu adevarat in timpul acestei conversatii.

Regula 3: Lasati deoparte discutiile propriu-zise despre mariaj

Aceasta discutie ar trebui sa fie despre ceea ce vi se intampla in afara relatiei voastre, asa ca nu discutati aspecte legate de casnicie. Concentrati-va pe alte domenii si oferiti-va unul altuia sprijin si compasiune, prin ascultare activa, fara sa judecati.

Regula 4: E loc pentru toate sentimentele

Discutia de seara este o oportunitate de a va descarca de probleme care va cauzeaza stres, suparare, frica sau furie. Daca aceste sentimente va creeaza o stare de disconfort, ar trebui sa incercati sa intelegeti de ce; de multe ori este vorba de anumite restrictii din copilarie vizavi de exprimarea sentimentelor negative.

Aceste momente petrecute impreuna pot fi si despre micile victorii de peste zi, la munca sau in viata de parinte, nu doar despre frustrari.

Mariajul echilibrat se bazeaza si pe impartirea succeselor, nu doar a supararilor.

7 pasi pentru o discutie destresanta, esentiala pentru a mentine mariajul echilibrat

Diminuati stresul si acumulati intimitate emotionala mai usor prin ascultare activa in timpul acestei conversatii. Iata cum:

Vorbiti pe rand.

Aveti 15 minute fiecare pentru a va plange de tot ce va nemultumeste.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *