25 iun. 2016

Jocul seductiei – 8 Rezultate Psihologice

Cand vine vorba de relatii, parca intotdeauna da cu minus. De aceea psihologii fac cercetari din ce in ce mai amanuntite despre femei si barbati, ca sa intelegem mai bine cum functioneaza si ce prefera fiecare.

Iata 8 dintre cele mai interesante descoperiri:

1. Studiile arata ca atat femeile, cat si barbatii, prefera un partener nonconformist, care iese din tipare. Cine credea ca barbatii sunt atrasi de femei care joaca dupa reguli bine definite, se insela. Se pare ca domnii le gasesc atractive pe femeile cu spirit libertin, care stiu sa joace cartea seductiei.

Autorii studiului specifica: “Femeile au supraestimat nivelul de atractie al barbatilor fata de femeile conformiste. Oamenii cred ca barbatii prefera femeile conformiste, dar aceasta impresie este discrepanta fata de realitate.”

2. Oamenii carora le este usor sa-si citeasca emotiile unul altuia, sunt atrasi unul de celalalt in mod natural. Asta pentru ca in felul acesta, se simt intelesi si conectati la un nivel mai profund, care nu este accesibil oricui. Scanarile creierului au aratat ca atractia interpersonala este legata de sincronizarea neurala.

Autorii studiului explica: “Schimbarile individuale in atractia interpersonala erau prevazute prin activitatea neurologica specifica circuitului de recompensa al participantului, care semnala cat de bine adaptat era vocabularul neuronal, astfel incat sa decodeze comportamentul celor din jur.”

3. Studiile arata ca ne alegem partenerul in functie de inaltime, care trebuie sa fie cumva similara cu a noastra. Desi se stie ca femeile prefera barbatii mai inalti, se pare ca genele noastre sunt cele care dicteaza de fapt.

Dr Tenesa spune: “Folosind genele cuiva pentru inaltime, am estimat inaltimea partenerului pe care l-ar putea alege, cu o acuratete de 13%.”

4. Se pare ca persoanele impulsive sau nevrotice, adica cele cu trasaturi de personalitate patologice, sunt mult mai norocoase cand vine vorba de relatii de iubire. Studiile arata ca acestea sunt predispuse sa aiba mai multi parteneri, si chiar mai multi copii. Concluziile au fost trase in urma unui test pe 1000 de persoane heterosexuale, atat femei, cat si barbati, cu o paleta variata de trasaturi patologice.

5. In mod surprinzator, studiile au descoperit ca femeile nu sunt atrase de barbatii care zambesc, pentru ca… sunt prea feminini! Da, ati citit bine. Se pare ca barbatii care au o mina serioasa si sunt ganditori, par mai masculini si sunt mult mai atragatori pentru sexul frumos. In sens invers, lucrurile sunt exact opuse.

Dr Jessica Tracy mentioneaza: “In timp ce a afisa o fata zambitoare este considerat esential pentru interactiunile sociale, atat prietenesti, cat si cele care includ atractia sexuala – s-au facut cateva studii care au cercetat daca zambetul este, intr-adevar, atractiv.

Astfel s-a descoperit ca femeile si barbatii reactioneaza diferit la emotiile afisate, inclusiv la zambete.”

6. Din nefericire pentru majoritatea femeilor, s-a dovedit stiintific ca barbatii sunt foarte atrasi de femeile extrem de slabe. Motivul insa, este ca in ochii lor, un corp extrem de subtire inspira tinerete, si nu altceva. Asadar, doamnelor, fiti tinere in suflet si in miscari, si il puteti cuceri si fara sa recurgeti la diete drastice!

7. Stiati ca atat femeile, cat si barbatii sunt mult mai atractivi cand au o postura expansiva? Chiar daca o femeie e foarte feminina si sexy cand sta picior peste picior, aceasta are mult mai multe sanse sa atraga atentia unui barbat daca adopta o postura mai degajata, iar acest lucru este valabil si pentru barbati. Asta pentru ca, in felul acesta fiecare inspira deschidere si dominanta!

8. In final, in cazul in care nu ati savurat acest articol cu un pahar de vin langa voi, va sugeram sa o faceti de acum, intrucat, conform studiilor, cel care bea un pahar de vin apare mult mai atragator in ochii celor din jur! Dar doar unul sau doua, sa ne intelegem, deja dupa al treilea pahar se cade in cealalta extrema, aveti grija!

Afla despre COMPORTAMENTUL SEXUAL DEVIANT: CAUZE, SIMPTOME, SOLUTII EFICIENTE

Sursa: http://www.spring.org.uk/2016/06/8-current-psychology-studies-every-lover-know.php

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *