21 aug. 2017

Cum invatam sa ne indragostim de persoana potrivita

Cum invatam sa ne indragostim? O scena de iubire comuna a filmelor romantice este: barbatul se simte atras de o femeie frumoasa undeva (intr-un restaurant sau la o petrecere). Apoi se apropie de ea si foarte repede devin un cuplu.

Credeti ca e o prostie? Se intampla foarte des in viata reala.

Recunoasteti ca modul in care invatam sa ne indragostim este gresit.

Cum nimeni nu ne-a invatat cum sa ne indragostim, nici scolile sau parintii, nici filmele de dragoste nu vor deveni principalele surse. Consideram ca este normal sa iubim la prima vedere sau sa ne indragostim fara sa ne cunoastem atat de mult partenerul.

Dar, asa cum invatam numerele sau literele din vocabular, trebuie sa invatam cu adevarat si cum sa ne indragostim. Daca am stapani regulile de baza mai devreme, nu ar exista atat de multe relatii esuate.

CARE SUNT CUPLURILE CU SANSE SA FIE FERICITE? (VIDEO)

S-ar putea sa fi experimentat deja asta. V-ati indragostit si sunteti fericiti. Totul pare a fi captivant. Faceti multe lucruri noi impreuna. Apoi, foarte curand, ceva pare sa lipseasca. Nu sunteti siguri ce este, dar simtiti ca nu sunteti cu adevarat impliniti.

Acest lucru se intampla pentru ca incepeti relatia fara a face aceste doua lucruri:

1.Petreceti un timp de calitate impreuna

Nu inseamna ca trebuie sa fiti unul cu celalalt tot timpul pentru o perioada lunga de timp inainte de a deveni un cuplu. Inseamna ca ar trebui sa observati cu adevarat persoana de langa voi si sa vedeti daca va potriviti unul cu celalalt.

Cum se poarta partenerul vostru cu chelnerii in restaurante? Cum se poarta cu familia? Are grija de voi sau doar se concentreaza mereu pe el insusi?

Toate aceste mici actiuni mici va pot spune foarte mult. Amintiti-va intotdeauna ca nu trebuie sa acordati atentie doar modului in care se poarta cu voi, ci si modului in care se poarta cu alti oameni.

Daca sunteti in cautarea cuiva care sa aiba mare grija de sentimentele voastre, poate acea persoana sa faca acest lucru?

2.Puneti intrebari semnificative, pline de inteles

Nu puneti doar intrebari superficiale cum ar fi “care este felul de mancare preferat?”. Aceste intrebari sunt bune, dar amintiti-va ca aveti de pus si intrebari mult mai importante.

De exemplu, intrebati “ce inseamna o vacanta perfecta pentru tine?“. Aceasta pare a fi o intrebare superficiala? Nu. Aceasta dezvaluie cumva valorile fundamentale ale unei persoane.

Daca cineva sugereaza ca prefera o pensiune pentru a intalni localnicii, in timp ce celalalt prefera un hotel de cinci stele cu o intimitate perfecta, ar putea aparea discutii contradictorii. Acest tip de discrepanta poate provoca conflicte si in viitor, deoarece apreciati doar lucruri diferite in viata voastra.

Adresati-va mai multe intrebari profunde care pot spune mai multe despre caracterul si valorile celuilalt. Mai multe exemple sunt:

“Care este cel mai mare regret din viata ta?

Daca te-ai putea intoarce in timp, ce varsta ai alege?”

Doar atunci cand cunoastem cu adevarat o persoana, putem sa ne indragostim cu adevarat de ea si putem avea o relatie fericita si de lunga durata.


Dr. Nadia Gorduza este singurul Certified Gottman Couple Therapist & Trainer din Romania, reprezentant exclusiv al Institututui Gottman in Romania.

Date de contact pentru Centrul ID THERAPY Bespoke Treatment Center
Telefon: +4 0751 202 272
Email: office[at]idtherapy.ro
Adresa: Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *