04 iul. 2019

Care sunt intrebarile premaritale ce intretin iubirea?

Planuiesti sa te casatoresti? Esti la inceputul relatiei tale de cuplu, dar stii ca va urma sa faceti pasul cel mare?

Te afli intr-un moment extrem de frumos al vietii tale, dar poate fi si extrem de stresant in timp ce iti planuiesti angajamentul cel mare.

Din experienta ce am acumulat-o de-a lungul anilor cu diverse cupluri ce au venit in sedintele de psihoterapie, mi-am dat seama de un lucru ce se aplica tuturor celor ce se afla in aceasta etapa a vietii: toti isi doresc o casnicie reusita.

Cel mai important lucru pe care l-am realizat a fost ca, cu cat incepi mai devreme procesul de a pune bazele unei casnicii reusite, cu atat succesul este garantat!

Totodata, exista si cateva lucruri pe care le poti face in acest sens.

Iata care sunt acestea!

Luati-va timp unul pentru celalalt in fiecare zi!

Creati-va un ritual! Puteti sa aveti ritualul zilnic ”Conversatii menite sa reduca stresul” la inceputul zilei sau la sfarsitul acesteia, in care sa fiti doar voi doi. Cuplurile de succes isi creeaza intentionat timp zilnic pentru relatia de cuplu, timp investit in mentinerea si cresterea relatiei amoroase, iar tu poti sa faci acest lucru cu partenerul tau incepand din primele etape ale relatiei! Daca te temi de posibilii distractori din exterior, nu e nicio problema, aminteste-ti de fiecare data cand incepi ritualul cu partenerul tau sa va mutati telefoanele in alta camera, sa inchideti televizorul si laptop-ul si sa stati doar voi doi, cel putin 20 de minute in fiecare zi.

Comunicarea este cheia intr-o viitoare relatie de succes!

Stii ce considera majoritatea persoanelor logodite sau intr-o relatie de cuplu foarte serioasa? Ca din acest moment, partenerul ar trebui sa stie cu exactitate toate dorintele si nevoile celuilalt. Ei bine, aceast lucru este total gresit! Ceea ce ar trebui sa faci pentru o relatie sanatoasa este sa te asiguri intotdeauna ca ii comunici partenerului tau nevoile si dorintele tale. John Gottman, specialist in terapia de cuplu, accentueaza importanta existentei unor ”harti ale iubirii” in relatie. Ce sunt acestea? O harta este compusa din micile lucruri pe care le cunosti despre partener (care este desertul lui favorit, care este hobby-ul preferat sau care este cel mai inspaimantator sau cel mai de dorit vis al sau). Aceste ”harti ale iubirii” adancesc intimitatea in cuplu si prietenia si va ajuta sa fiti conectati unul cu celalalt in timpul perioadelor stresante din viata voastra. Ce este cel mai important este faptul ca dorintele si nevoile partenerului se pot modifica oricand! Astfel, este important sa fii curios si sa te transformi intr-un mic cercetator asupra celor mai de dorit nevoi ale partenerului! Pune-i intrebari!

Puneti pret pe relatia sexuala si discutati despre aceasta!

Daca intampini probleme in conexiunea fizica cu partenerul tau, ai putea sa programezi momentele de intimitate! Da, nu suna deloc romantic, insa acest lucru va va ajuta sa va conectati fizic si sa formati, de ce nu, o rutina intima.

Traiesti cu impresia ca lucrurile trebuie sa fie intotdeauna spontane? La inceputul relatiei de cuplu, ar putea fi, dar odata cu timpul, este important sa va aratati amandoi intentia pentru a va putea fi satisfacute nevoile.

Totodata este important sa discuti deschis cu partenerul despre dorintele voastre sexuale. Cum planuiti sa intretineti intimitatea pe parcursul anilor? Care sunt dorintele si ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *