04 dec. 2019

9 beneficii ale intimitatii fizice intr-o relatie

Intimitatea fizica poate sa intareasca conexiunea dintre doua persoane, poate sa accelereze extrem de mult apropierea dintre doua persoane, iubirea si afectiunea intr-un cuplu. Intimitatea fizica este o cale extrem de benefica pentru a putea estompa diferentele dintre doi parteneri.

Intimitatea fizica poate sa construiasca o conexiune puternica intre doi parteneri prin simplul fapt ca are capacitatea sa combata extrem de eficient orice urma de negativitate existenta in relatia de cuplu.

Oxitocina, un hormon si un neurotransmitator eliminat in timpul momentelor intime dintre parteneri, poate sa sporeasca increderea si poate dezvolta un mai bun sens al conexiunii intre parteneri.

Cat de importanta este intimitatea fizica in relatia de cuplu si ce inseamna asta cu adevarat?

A avea parte de intimitate fizica alaturi de partener nu se refera doar la a-ti duce partenerul in dormitor. Se refera si la contactul vizual cu partenerul sau la tinutul de mana, imbratisatul, mangaiatul si, desigur, sex.

Intimitatea fizica implica o conexiune emotionala extrem de puternica care poate fi extrem de intarita atunci cand esti in apropierea partenerului. Atunci cand va atingeti romantic, puteti sa intariti aceasta legatura.

Cat de importante sunt aceste lucruri? Expertii spun ca aceasta conexiune puternica poate avea un efect asupra tuturor aspectelor unei relatii.

Iata 10 beneficii ale intimitatii fizice intr-o relatie:

Este o exprimare a iubirii

Unul dintre cele mai importante motive ale exprimarii intimitatii fizice intr-o relatie de cuplu este exprimarea iubirii care vine odata cu intimitatea fizica. Atunci cand intr-o relatie lipseste chimia sexuala, exista mari sanse sa dispara si afectiunea.

Momentele intime pe care le petreceti impreuna sunt romantice, elimina oxitocina si dopamina. Iar acest hormon este responsabil pentru sentimentele de apropiere pe care le ai fata de partener, pentru incredere, fericire si chiar, de ce nu, adictie.

Intimitatea fizica reduce stresul

Studiile au aratat ca orice forma de intimitate fizica, atat sex, cat si imbratisari, mangaieri, atingeri, au rolul de a scadea tensiunea arteriala si de a reduce raspunsul la stres din creier.

Intimitatea cu partenerul poate sa construiasca increderea

Logic vorbind, increderea se construieste treptat, atunci cand un cuplu incepe sa se cunoasca mai bine, cand isi vede loialitatea fiecaruia dintre parteneri si cand observa comportamentul celuilalt. Insa, de multe ori, increderea poate fi declansata si de oxitocina.

Increderea este o parte extrem de importanta a unei relatii de cuplu. Cand doua persoane au incredere una in cealalta, se simt liberi sa fie ei insisi, nu sunt suspiciosi cu privire la partener si pot fi mai deschisi, mai onesti si mai vulnerabili.

Cand partenerii au parte de intimitate fizica, fie ea realizata prin sex, imbratisari sau mangaieri, creierul elimina oxitocina, hormonul care ne face sa fim mai increzatori in celalalt si sa fim mai deschisi din punct de vedere social.

Poate sa imbunatateasca intimitatea si in afara dormitorului

Cu cat te simti mai conectat in dormitor de partenerul tau, cu atat mai mult te vei simti si in afara acestuia. Intimitatea fizica este una dintre cele mai importante metode prin care te poti conecta cu partenerul tau. Tineti-va de mana, imbratisati-va, fiti mai jucausi din punct de vedere fizic si veti vedea cum va veti...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *