16 nov. 2019

Cum poti invata sa ai din nou incredere in partener dupa o tradare in cuplu?

Desi cuvantul “incredere” poate parea foarte simplist, el poarta o insemnatate extrem de mare. Increderea este sufletul oricarei relatii. Este acel adeziv care uneste toate celelalte parti ale unei relatii. Daca ai incredere in partener, inseamna ca poti merge linistit la culcare noaptea si te poti simti in siguranta si linistit langa partenerul tau. Increderea este motivul pentru care un mesaj primit de partener sau un apel primit de catre acesta nu declanseaza panica si clopote de ingrijorare. Increderea este motivul pentru care orele tarzii de lucru ale partenerului nu reprezinta motiv de a face un atac de panica.

Insa, lipsa increderii creeaza fix opusul. Creeaza un distres psihologic greu de verbalizat. Te poate transforma intr-un spion cautand dupa toate indiciile care ar putea sa iti confirme suspiciunile. Neincrederea iti poate activa toate insecuritatile si te poate invinge de nenumarate ori. Te poate innebuni si te poate face hipervigilent. Te tine noaptea treaz intrebandu-te “Sunt suficient de bun/a?” “Oare este vina mea?” “Oare tot ceea ce avem impreuna este o gluma?” “Ce vor crede oamenii?”

Daca increderea in partener a inceput sa dispara, te poti simti extrem de neajutorat. Dar, exista o veste buna. O relatie care a trecut printr-o tradare POATE FI SALVATA!

Relatiile sunt extrem de complexe si depinzand de contexte, o tradare in cuplu nu inseamna neaparat sfarsitul relatiei.

Intelege ca increderea a fost distrusa din cauza faptului ca ceva in relatie a fost distrus.

Esti dispus sa investesti timp si efort pentru a repara acel lucru?

Esti dispus sa cauti si sa gasesti piesa lipsa care a facut relatia sa scartaie?

Daca da, e posibil sa reusesti sa reunesti piesele din puzzle si sa iti salvezi relatia.

Hai sa iti spun cum poti face asta!

Iata cum poti avea incredere din nou dupa o tradare in cuplu!

Obtine claritate asupra lucrurilor

Cand apare tradarea in cuplu, totul poate parea extrem de catastrofal. Emotiile devin extrem de fragile, se arata cu degetul catre celalalt si incepe razboiul. Dar niciun eveniment atat de mare nu incepe intr-un vid. Lucrurile se intampla dintr-un motiv. Pentru a obtine claritate asupra evenimentului, trebuie sa sapi destul de adanc. A existat ceva ce nu s-a spus intre voi doi? Ai ignorat o problema mult prea mult timp inainte sa o adresezi?

Vorbeste cu partenerul tau. Intelege ce s-a intamplat si de ce.

Vei fi nervos, cu siguranta, dar daca vrei reconciliere, este necesar sa il asculti si sa ii stii perspectiva. De cele mai multe ori raspunsurile partenerului vor dezvalui acele lucruri otravitoare care s-au intamplat inainte de marele eveniment.

Tradarea este doar simptomul, nu problema.

Ambii parteneri trebuie sa fie deschisi si dispusi sa se aseze la o masa si sa discute onest, sa isi arate vulnerabilitatile si sa isi exprime cu cea mai mare sinceritate toate nevoile nesatisfacute si toate nemultumirile. De asemenea, trebuie sa le si pese indeajuns de mult incat sa fie dispusi sa faca relatia sa functioneze din nou.

Daca acesti pasi nu au loc, exista posibilitatea ca relatia sa se afunde intr-o groapa plina de durere, regrete si resentimente.

Descopera motivatia din spatele tradarii

Oamenii fac anumite lucruri din motive diferite. De cele mai multe ori, acele motive sunt destul de rationale si semnificative pentru persoana care le face. Poate partenerul s-a simtit in trecut singur, neapreciat sau ranit. Cateodata, un strain poate sa faca treaba pe care celalalt partener din cuplu ar fi trebuit sa o faca...

In filmul “Thief of Hearts”, Mickey Davis, jucata de Barbara Williams este constant ignorata de sotul ei, Ray Davi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *