28 iul. 2016

Cheia Unei Vieti Sexuale Active In Relatiile de Lunga Durata

La inceput, totul e frumos, plin de pasiune si nebunie, scanteia se aprinde si, de-a lungul timpului, se transforma intr-o flacara care arde tot. Fara sa stii cum, fara sa stii cand, simti ca v-ati indepartat, o pui pe seama timpului, iti spui ca asa sunt toate relatiile de lunga durata, dar parca iti doresti, totusi, sa fie ca la inceput.

Cercetatorii spun ca, pentru a avea un nivel profund de intimitate in relatiile de lunga durata este nevoie ca cei doi parteneri sa fie foarte atenti la nevoile celuilalt, sa-l inteleaga, sa actioneze si sa reactioneze, nu sa-l ignore sau sa nu-i ia in seama problemele.

Profesorul Gurit Birnbaum, autorul studiului, a spus urmatoarele:

“Cercetarea noastra arata ca, partenerii care sunt atenti unul cu celalalt in afara dormitorului, sunt capabili sa-si pastreze dorinta sexuala aprinsa.

Capacitatea de reactie – care e o forma de intimitate – este foarte importanta intr-o relatie pentru ca ea demonstreaza faptul ca celalalt este cu adevarat preocupat de binele celuilalt, dar intr-un mod deschis si informat despre ceea ce partenerul vrea cu adevarat, si despre nevoile lui.”

Pentru cercetare, 100 de cupluri au scris intr-un jurnal timp de 6 saptamani, in care au notat informatii despre dorinta lor sexuala si despre atentia oferita de partener in afara dormitorului.

Rezultatele au aratat ca, atat femeile, cat si barbatii, s-au simtit mult mai atrasi de partener in momentul in care acestia erau atenti la nevoile lor nonsexuale.

Femeile, in particular, au raspuns atentiei oferite de partener, cu o dorinta sexuala mai mare.

Autorii studiului explica:

“Oamenii care vad ca partenerii lor inteleg si apreciaza nevoile lor, pot apela la acte sexuale ca un mod de apropiere intim cu partenerul atent, si, pot experimenta o dorinta sexuala mai mare pentru el.”

Profesorul Birnbaum revine:

“A fi dragut, nu ar trebui sa fie corelat doar cu ce vrea partenerul.

Cand cineva este atent mereu, relatia pare speciala si unica, iar el sau ea se simt doriti si valorosi in ochii celuilalt.

Dorinta sexuala determina cresterea intimitatii, iar a fi atent la celalalt, este cea mai buna cale pentru a pastra scanteia aprinsa de-a lungul timpului; mai buna decat o partida de sex fantastic.”

Studiul a fost publicat in Journal of Personality and Social Psychology.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *