20 aug. 2017

Mituri si Adevaruri Despre Casniciile Disfunctionale (VIDEO)

Sunt multe credinte inoculate de societatea de care apartinem despre ce inseamna o casnicie trainica, de valorile culturale care ne-au fost transmise. Din fericire exista studii care au demonstrat ce este mit si ce este adevar despre casniciile fericite.

Nadia Gorduza, Medic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Terapist & Trainer

Mitul numarul 1
Relatiile extraconjugale cauzeaza divortul. In 20-25% din cazuri se spune ca o relatie extraconjugala este motiv de divort, dar adevarul este ca in 80% din casnicii, cauza este deteriorarea relatiei intime.

Mitul numarul 2
Barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus. Daca ar fi adevarat, ar trebui ca rata de divort la cuplurile heterosexuale sa fie de 100% si 0% la cele homosexuale.

Mitul numarul 3
Problemele de comunicare sunt cauza majora de divort. Sunt cu totul si cu totul alte cauze de conflict marital si conflictul in sine nu este bun sau rau pentru evolutia unei casnicii, ci modul in care este gestionat de catre parteneri.

Mitul numarul 4
Lipsa unui “Quid pro quo” – ideea ca “eu fac lucruri bune pentru tine, ca tu sa faci lucruri bune pentru mine”. Cercetarile au aratat ca nu se aplica acest principiu nici la casniciile suferinde, nici la cele fericite.


Dr. Nadia Gorduza este singurul Certified Gottman Couple Therapist & Trainer din Romania, reprezentant exclusiv al Institututui Gottman in Romania.

Date de contact pentru Centrul ID THERAPY Bespoke Treatment Center
Telefon: +4 0751 202 272
Email: office[at]idtherapy.ro
Adresa: Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *