03 sept. 2017

Exista Casnicie dupa o Relatie Extraconjugala?

Da, exista, se numeste Casnicia numarul 2, si se poate reconstrui complet din temelii cu acelasi partener. Cum se face acest lucru, chiar dupa o relatie extraconjugala?

Prin Terapia de Cuplu - Metoda Gottman. Presupune 3 faze: 1. Faza 1 -  Ispasirea 2. Faza 2 - Punerea de acord 3. Faza 3 - Construirea atasamentului

Persoana al carei partener a fost implicat intr-o relatie extraconjugala sufera de Tulburarea de Stres Posttraumatic.

Acestia sunt hipervigilenti, au cosmaruri, tulburari de somn, au flash back-uri cu imagini ale partenerului care a fost implicat intr-o relatie extraconjugala, trec de la explozie emotionala la amortire emotionala, au ganduri intruzive, obsesive, sufera de depresie, cauta in permanenta semne sa vada daca partenerul sau mai este implicat sau nu in acea relatie extraconjugala.

Nadia Gorduza, Medic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Terapist & Trainer

In faza de ispasire, partenerul tradat are nevoie de timp si spatiu in care sa isi exprime sentimentele pe care le are, fara sa fie critic, sa fie dispretuitor, sau defensiv. E nevoie sa spuna: Ma simt tradat, ma simt devastat, ma simt ruinat emotional, ma simt furios, sunt obsedat, sunt terifiat, etc.

Mai mult, partenerul tradat are voie in aceasta perioada de ispasire sa puna oricat de multe intrebari doreste despre relatia extraconjugala, cu exceptia celor legate de sex, care nu vor face altceva decat sa ii inrautateasca starea. Si are atat nevoie, cat si voie, sa ceara oricat de ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *