15 mai 2017

7 Principii pentru o Casatorie Fericita (VIDEO)

Imaginati-va casatoria voastra ca o casa in varianta 2D, care are 2 pereti de rezistenta – Increderea si Angajamentul – si 7 etaje, care sunt de fapt cele 7 principii solide pentru o casatorie fericita.

Temelia casei pentru o casatorie fericita este PRIETENIA.

Totul incepe cu cat de bine ne cunoastem partenerul. Acest principiu poarta denumirea de “Construirea Hartilor Iubirii”. 

Parterul casei este reprezentat de modul in care “Impartasim Afectiunea si Admiratia” pentru partenerul nostru. Urmatorul principiu, Etajul 1, este despre cum “Sa stai cu fata catre celalat si sa nu ii intoarci spatele”.

Etajul 2 este reprezentat de “Perspectiva Pozitiva a ambilor parteneri asupra lucrurilor”. Urmatorul etaj (3) este zona cea mai delicata in orice casatorie, si anume “Gestionarea Conflictelor”. Fara o prietenie sanatoasa si solida niciun cuplu nu va reusi sa isi gestioneze conflictele cu bine, ca sa nu ajunga in blocaj.

Principiul 4 poarta numele de “Perspectiva pozitiva”. Mentine un punct de vedere pozitiv referitor la partener si apreciaza si respecta lucrurile pe care el le face sau le vede diferit de tine

Aflati mai multe despre  PROGRAMUL GOTTMAN

Principiul numarul 5 este “Panoul de control al unei relatii”. Urmatorul principiu (6), extrem de frumos, pe care multe persoane il neglijeaza este cel al “Indeplinirii Visurilor/ Aspiratiilor noastre”.

Acesta, de cele mai multe ori, sta in spatele celor mai multe conflicte. Este numit si “Cheia Magica” a unei relatii “a la longue”.

Care este “acoperisul casei” pentru o casatorie fericita, conform acestor Principii valoroase?

Ei bine, odata ce partenerii de cuplu au reusit sa isi asume aceste principii impreuna si sa aiba peretii de rezistenta nealterati, ajung la acoperisul casei lor. Este vorba despre principiul numarul 7 – “Sensul comun impartasit despre idealuri, credinte, simboluri”.

La workshopul “Cele 7 Principii pentru un Mariaj Fericit” veti invata cum sa aplicati aceste 7 principii pentru a avea o casatorie fericita, functionala si echilibrata. In cazul in care lucrurile sunt deja deteriorate, puteti face Terapie de Cuplu prin Metoda Gottman, in care veti primi solutii personalizate care sa va refaca casnicia complet din temelii, caramida cu caramida.


Dr. Nadia Gorduza este singurul Certified Gottman Couple Therapist & Trainer din Romania, reprezentant exclusiv al Institututui Gottman in Romania.

Date de contact pentru Centrul ID THERAPY Bespoke Treatment Center
Telefon: +4 0751 202 272
Email: office[at]idtherapy.ro
Adresa: Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *