10 aug. 2017

Care sunt cuplurile cu sanse sa fie fericite? (VIDEO)

Fiecare cuplu este unic și are tiparul lui de comportament existând atât avantaje cât și dezavantaje pentru fiecare din cele 5. Cuplurile au fost descrise de dr. John Gottman în urma  cercetarilor pe 3000 de cupluri timp de patru decenii.

Primele trei tipare reprezintă categoriile de cupluri fericite si au un raport de lucruri pozitive la lucruri negative de 5 la 1. Acestea sunt: Cuplurile care Evită Conflictele, Cuplurile Volatile si Cuplurile Validante, pe când ultimele două tipare au mariaje nefericite cu șanse mari să ajungă la divort avand un raport de lucruri pozitive la lucruri negative de 0.8:1. Acestea sunt Cuplurile Ostile si Cuplurile Ostil-Detașate.

Dr. Nadia Gorduza - Medic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Therapist & Trainer

1.Cuplurile care evită Conflictele

Aceștia evită să iși exprime nevoile pe care le au unul de la celălalt, și se felicită pentru relația lor fericită. Faptul că evită conflictele, le creează un echilibru între independență și interdependență, având limite bine stabilite, dar fiind oameni cu vieți și interese separate care pun accentul pe lucrurile pe care ei le au in comun

2.Cuplurile Volatile

Cuplurile volatile sunt foarte emotionale. Conflictele încep cu argumente, și continuă de-a lungul întregii dispute, însă dezbaterile lor sunt caracterizate de mult amuzament, râsete și umor. Le place să argumenteze și contraargumenteze, însă nu ajung să se insulte și să devină nerespectuoși unul cu celalalt. Pun preț pe sinceritate și pe comunicare.

3.Cuplurile Validante

Sunt caracterizate de naturalețe și calm. Ei sunt într-un fel expresivi emoțional, dar mai mult neutri, situându-se undeva între cuplurile volatile și cele care evită conflictele. Ei sunt foarte suportivi și întelegători cu punctele de vedere ale parten...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *