08 aug. 2017

Bunatatea in Relatia de Cuplu: 3 sfaturi de aplicat chiar acum

Unul dintre cele mai grele lucruri de facut intr-o relatie este sa oferi bunatate partenerului tau atunci cand esti suparat pe el. Este, de asemenea, unul dintre momentele cele mai importante pentru a arata bunatatea.

Cercetarile arata ca partenerii care incep o discutie cu blandete gestioneaza mult mai eficient conflictul, fara a afecta relatia.

Bunatatea nu inseamna ca nu trebuie sa ne exprimam furia, insa e important cum alegem sa ne exprimam aceasta furie. Poti sa-ti arunci sulitele catre partener. Sau ii poti explica de ce te simti ranit si suparat, iar aceasta este cea mai buna cale.

Promisiunea bunatatii in relatia de cuplu

Bunatatea in cuplu nu este importanta doar in mijlocul unei discutii contradictorii, ci mai degraba este vorba despre comportamentul tau atent si grijuliu in intreaga voastra relatie.

Atunci cand intram intr-o relatie de angajament, majoritatea dintre noi facem o declaratie - o promisiune sau un juramant - ca ne vom sustine partenerul si il vom ingriji. De asemenea, facem o promisiune secundara: ca vom fi cei mai buni, plini de integritate si speranta pentru un viitor de succes.

Faptul ca nu alegem bunatatea in relatie, la un moment dat, este, prin urmare, daunator – atat fata de partener, cat si fata de noi insine - pentru ca ne submineaza eforturile de crestere si potentialul pentru o mai mare intimitate. O relatie este efortul concertat a doi oameni care lucreaza minunat si cu entuziasm spre o viziune comuna. In ciuda dificultatilor vietii cotidiene, partenerii sunt responsabili de propriul comportament.

In timp ce un cuplu creste impreuna, partenerii nu sunt impiedicati sa creasca si ca indivizi - de fapt, ei trebuie sa evolueze ca indivizi pentru a-i aduce in permanenta partenerului “tot ce au ei mai bun”.

Bunatatea in relatie naste Bunatate

Cum puteti cultiva un obicei de bunatate in relatia voastra? Mai jos sunt 3 sfaturi puternice pe care le puteti pune in aplicare chiar acum, indiferent de etapa in care se afla partenerul vostru:

1.Aveti ganduri bune

Suntem legati sa simtim ceea ce gandim in mod repetat. A gandi pozitiv despre partener va face mai usor pentru voi sa aveti mai multe ganduri pozitive, sa vorbiti si sa va comportati pozitiv fata de el. Pentru a intra in obisnuinta de a fi buni, trebuie sa va antrenati atat gandurile, cat si actiunile.

Amintiti-va in fiecare zi de lucrurile frumoase pe care partenerul le-a facut. De exemplu, a scos afara obiectele de reciclat sau s-a intors acasa devreme intr-o seara pentru cina. Oricat de mica ar fi actiunea, faceti-va un obicei din a observa bunatatea asa cum se intampla ea si notati-va in minte cat de fericiti va face. Cand va vedeti partenerul, mentionati-i asta.

Observand lucrurile bune ale partenerului vostru, acest lucru va ajuta sa pastrati perspectiva pozitiva in relatie. Este un sentiment de bunastare plin de speranta care provine din gandurile pozitive si din interactiunile pozitive.

2.Acceptati responsabilitatea in relatia voastra

Asumati-va responsabilitatea pentru a va evalua propriile sentimente inainte de a le prezenta partenerului. Daca furia si frustrarea sunt emotii legitime, explorarea ulterioara ar putea dezvalui faptul ca, de fapt, va simtiti enervati sau tristi in legatura cu o situatie.

Poate ca dupa ce reflectati mai mult descoperiti ca de fapt v-ati simtit abandonati sau ca visele voastre nu sunt recunoscute. Fiind capabili sa va precizati cu exactitate sentimentele, acest lucr...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

One thought on “Bunatatea in Relatia de Cuplu: 3 sfaturi de aplicat chiar acum

  1. Va multumesc frumos pentru maill.primite .Ma ajuta foarte mult.Trec printr-o perioada dificila in cuplu .Sunt din Timisoara si nu vad cum asi putea incepe o terapie cu dv. Cu respect .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *