02 feb. 2017

Atractia – 9 lucruri noi descoperite de cercetatori

Atractia dintre barbati si femei poate fi descrisa in multe feluri, iar complexitatea o defineste cel mai bine.

Cercetatorii afirma faptul ca barbatii si femeile au idei diferite despre atractia fizica. Stiati ca?

1.Extremele se atrag numai atunci cand oamenii sunt singuri

O cercetare noua arata faptul ca atunci cand oamenii sunt singuri, ei sunt mai atrasi de figurile care sunt diferite de propria lor figura. Insa, atunci cand oamenii sunt deja intr-o relatie, ei sunt mai atrasi de figurile care seamana cu a lor.

Cu alte cuvinte, extremele se atrag in cazul persoanelor singure, dar nu si in cazul celor care sunt intr-o relatie. Motivul pentru care se intampla acest lucru ar putea fi evitarea incestului sau a altor persoane care au gene similare.

2.Altruismul este legat cu a face mai mult sex

O noua cercetare a ajuns la concluzia ca oamenii care ii ajuta pe ceilalti fac mai mult sex. Cu cat oamenii sunt mai altruisti, cu atat atractia creste, au mai multi parteneri sexuali si fac sex mai des.

Atunci, faptul ca te porti dragut cu ceilalti oameni ar putea fi afrodisiacul final? Cine ar fi crezut?!

3.Schimbarea in greutate necesara pentru cresterea atractivitatii

Fata poate arata daca greutatea noastra s-a schimbat, dar cat de mult este necesar sa iei sau sa pierzi in greutate pentru ca altii sa observe acest lucru?

Doctorul Nicholas Rule, co-autor al unui nou studiu cu privire la acest subiect, explica: “Femeile, respectiv barbatii de inaltime medie au nevoie sa ia sau sa piarda aproape trei kilograme si jumatate, respectiv patru kilograme pentru ca ceilalti sa vada acest lucru, dar au nevoie sa piarda in greutate de doua ori mai mult pentru ca ceilalti sa-i gaseasca mai atragatori”.

4.Barbatii nu ar trebui sa incerce sa “sune sexy”

Femeile nu au probleme cu schimbarea vocii lor, pentru a o face sa sune mai sexy, in schimb barbatii nu au niciun indiciu in acest sens. Femeile isi micsoreaza volumul vocii si o fac sa sune mai respirata – fapt care ii face pe barbati sa le gaseasca mai atragatoare.

Doctorul Hughes a afirmat ca barbatii au considerat ca este dificil sa sune sexy: “De fapt, desi nu in mod semnificativ, a mers putin mai rau atunci cand barbatii au incercat sa sune sexy”.

Cercetatorii cred ca motivul pentru aceste diferente ar putea sa nu existe in practica. Barbatii, de fapt, nu se concentreaza pe a-si face vocea sa sune mai sexy, in schimb femeile da.

5.Incertitudinea este cheia catre atractia dintre doua persoane

Femeile sunt mai atrase de barbati, atunci cand acestia nu sunt siguri de sentimentele lor. Asa ca sfaturile vechi de dating “joaca greu-de-cucerit” ar putea avea o baza stiintifica. Totul se rezuma la cat de mult ne gandim la cealalta persoana.

Autorii studiului explica: “Atunci cand oamenii se intalnesc pentru prima data, s-ar putea ca sfatul bine cunoscut de dating sa fie adevarat: Daca ii tinem pe oameni intr-un mister cu privire la cat de mult tinem la ei, se vor gandi mai mult la noi si asta le va starni...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *