02 feb. 2017

Atractia – 9 lucruri noi descoperite de cercetatori

Atractia dintre barbati si femei poate fi descrisa in multe feluri, iar complexitatea o defineste cel mai bine.

Cercetatorii afirma faptul ca barbatii si femeile au idei diferite despre atractia fizica. Stiati ca?

1.Extremele se atrag numai atunci cand oamenii sunt singuri

O cercetare noua arata faptul ca atunci cand oamenii sunt singuri, ei sunt mai atrasi de figurile care sunt diferite de propria lor figura. Insa, atunci cand oamenii sunt deja intr-o relatie, ei sunt mai atrasi de figurile care seamana cu a lor.

Cu alte cuvinte, extremele se atrag in cazul persoanelor singure, dar nu si in cazul celor care sunt intr-o relatie. Motivul pentru care se intampla acest lucru ar putea fi evitarea incestului sau a altor persoane care au gene similare.

2.Altruismul este legat cu a face mai mult sex

O noua cercetare a ajuns la concluzia ca oamenii care ii ajuta pe ceilalti fac mai mult sex. Cu cat oamenii sunt mai altruisti, cu atat atractia creste, au mai multi parteneri sexuali si fac sex mai des.

Atunci, faptul ca te porti dragut cu ceilalti oameni ar putea fi afrodisiacul final? Cine ar fi crezut?!

3.Schimbarea in greutate necesara pentru cresterea atractivitatii

Fata poate arata daca greutatea noastra s-a schimbat, dar cat de mult este necesar sa iei sau sa pierzi in greutate pentru ca altii sa observe acest lucru?

Doctorul Nicholas Rule, co-autor al unui nou studiu cu privire la acest subiect, explica: “Femeile, respectiv barbatii de inaltime medie au nevoie sa ia sau sa piarda aproape trei kilograme si jumatate, respectiv patru kilograme pentru ca ceilalti sa vada acest lucru, dar au nevoie sa piarda in greutate de doua ori mai mult pentru ca ceilalti sa-i gaseasca mai atragatori”.

4.Barbatii nu ar trebui sa incerce sa “sune sexy”

Femeile nu au probleme cu schimbarea vocii lor, pentru a o face sa sune mai sexy, in schimb barbatii nu au niciun indiciu in acest sens. Femeile isi micsoreaza volumul vocii si o fac sa sune mai respirata – fapt care ii face pe barbati sa le gaseasca mai atragatoare.

Doctorul Hughes a afirmat ca barbatii au considerat ca este dificil sa sune sexy: “De fapt, desi nu in mod semnificativ, a mers putin mai rau atunci cand barbatii au incercat sa sune sexy”.

Cercetatorii cred ca motivul pentru aceste diferente ar putea sa nu existe in practica. Barbatii, de fapt, nu se concentreaza pe a-si face vocea sa sune mai sexy, in schimb femeile da.

5.Incertitudinea este cheia catre atractia dintre doua persoane

Femeile sunt mai atrase de barbati, atunci cand acestia nu sunt siguri de sentimentele lor. Asa ca sfaturile vechi de dating “joaca greu-de-cucerit” ar putea avea o baza stiintifica. Totul se rezuma la cat de mult ne gandim la cealalta persoana.

Autorii studiului explica: “Atunci cand oamenii se intalnesc pentru prima data, s-ar putea ca sfatul bine cunoscut de dating sa fie adevarat: Daca ii tinem pe oameni intr-un mister cu privire la cat de mult tinem la ei, se vor gandi mai mult la noi si asta le va starni interesul fata de noi”.

6.Barbile semnalizeaza relatiile pe termen lung

Femeile considera ca oamenii care au barba sunt un pariu mai bun pentru relatiile pe termen lung.  Cu siguranta, barbile ii fac pe barbati sa arate mai in varsta si mai agresivi.

Barbile sunt, de asemenea, de multe ori considerate a-i face pe barbati sa arate ca si cum ar avea un statut social mai inalt.

7.Obrazul stang este mai atragator

Credeti sau nu, obrajii nostri nu au fost creati egali in atractivitate sau expresie emotionala.

Un nou studiu in psihologie a gasit faptul ca obrajii stangi ai oamenilor sunt in general perceputi ca fiind mai atragatori decat cei din dreapta. Acest lucru poate fi adevarat deoarece oamenii tind sa arate mai multa emotie cu obrazul stang decat cu cel drept.

Motivul ar putea fi datorat modului in care emotiile sunt procesate in creier.

8.Figurile de rasa mixta sunt cele mai atragatoare

Figurile de rasa mixta sunt percepute in mod constant ca fiind cele mai atragatoare in comparatie cu figurile albe sau cu cele negre.

Doctorul Michael Lewis, autorul studiului, scrie: “40% dintre figurile din experiment au fost de rasa mixta, dar printre primele 10% figuri cele mai atragatoare, aceasta proportie a crescut la 65%. Dintre primele 5% figuri cele mai atragatoare, 74% au fost rase amestecate.

Oamenii ale caror medii genetice sunt mai diverse sunt perceputi ca fiind mai atragatori”.

9.Grupul schimba felul in care pari mai atragator

Cat de atragator pari depinde de atractivitatea oamenilor din jurul tau, a descoperit o noua cercetare. O persoana cu un aspect mediu este evaluata ca fiind mai atragatoare atunci cand este inconjurata de figuri neatragatoare.

Doctorul Nicholas Furl, autorul studiului, a declarat: “Filmul de anul trecut, The Duff – un acronim pentru termenul regretabil si nedrept “Designated Ugly Fat Friend”, a explorat modul in care personajul principal s-a simtit comparat fizic cu grupul de prieteni.

Ca si in viata, acest film a aratat ca modul in care percepem frumusetea si atractivitatea nu este fix”.

Femeile percep atractia in termeni pragmatici, adica ce trebuie sa faca ca sa fie atragatoare. Barbatii sunt adesea atrasi de calitatile interioare care seduc, acea “stralucire interioara” care le confera o aura de senzualitate.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *