20 aug. 2017

Ce Reprezinta Angajamentul in Relatia de Cuplu? (VIDEO)

Angajamentul si increderea sunt peretii de rezistenta ai unei relatii, conform lui Dr. John Gottman.

Angajamentul inseamna ca ai ales ca familia ta sa fie calatoria ta prin viata, la bine si la rau, ca esti dispus sa faci sacrificii si ca “NOI” devine un nou mod de a trai, mai degraba decat “EU”.

O relatie trainica presupune in anumite momente de cumpana sacrificiu din partea ambilor parteneri. Daca ne gandim la “sacrificiu” si il analizam vedem ca originea cuvantului este “sacru”, altfel spus prin sacrificiu putem crea o “relatie de cuplu sacra”.

Nadia Gorduza, Medic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Terapist & Trainer

Cuplurile casatorite care considera “relatia de cuplu sacra” sunt mult mai constructive in timpul unui conflict si mai rezistente la divort. Cand esti angajat intr-o relatie, chiar daca nu esti fizic langa partenerul/partenera ta, te trezesti ca iti populeaza gandurile. Acest lucru arata cat de mult iti pretuiesti persoana iubita si faptul ca angajamentul vostru este lipsit de conditionari, gen rate la banca sau copii.

Imi place sa cred ca angajamentul fata de partener este ca in povestea “Alice in tara Minunilor”.

Ea l-a urmat pe iepure fara ezitare. Nu a ramas agatata undeva intre actiune si indoiala. A sarit cu amandoua picioarele in taramul plin cu minuni, dar din tara Minunilor.

Cam asa ar trebui sa fie si atitudinea cuplurilor casatorite, in care partenerii au incredere unul in celalalt, se iubesc neconditionat si odata ce s-au angajat la o viata impreuna nu cauta alternative si provocari, nici macar in propria imaginatie.


Dr. Nadia Gorduza este singurul Certified Gottman Couple Therapist & Trainer din Romania, reprezentant exclusiv al Institututui Gottman in Romania.

Date de contact pentru Centrul ID THERAPY Bespoke Treatment Center
Telefon: +4 0751 202 272
Email: office[at]idtherapy.ro
Adresa: Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *