30 aug. 2017

7 Principii pentru a alege Partenerul de Viata

O căsnicie fericită se bazează pe o prietenie foarte solidă și pe încredere, înainte de orice altceva. De aceea, pentru o construi o relație de cuplu funcțională pe termen lung, asigurați-vă că aveți "fundația" sănătoasă, și anume, că vă cunoașteți partenerul ca pe dumneavoastră înșivă. Iata, mai jos, cateva sfaturi cand alegem partenerul de viata.

Imaginați-vă că este ca un puzzle cu multe piese mici. Făceți-vă un obicei din a mai descoperi câte o piesă în fiecare zi și a vedea care este locul ei în imaginea finală. Pentru a face acest lucru, conviețuirea înainte de casatorie este foarte importantă, astfel încât, tranziția către mariaj, și după aceea către parenting, să fie făcută cât mai natural.

Intimitatea și atracția sexuală între parteneri este foarte importantă, dar acesta este unul dintre ingredientele necesare și nu cel de la care pornește relația de prietenie.

Ceea ce este foarte important cand alegem partenerul de viata, este respectul și aprecierea pentru acesta, înainte de a ne decide să facem pasul.

Nadia Gorduza, Medic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Terapist & Trainer

Din punct de vedere al stabilității financiare, diferența de perspectiva comună este unul din factorii stresori externi care pot duce în timp la distrugerea unei relații. Acest lucru se întâlnește des dacă pentru unul dintre parteneri stabilitatea financiară este dată de acoperirea nevoilor primare (hrană, casă, sănătate), iar pentru celălalt, de atingere a unui statut social superior din punct de vedere financiar.

Pe cât se poate, este necesar ca ambii parteneri să încerce să depună eforturi egale în a avea o stabilitate financiară, și nu în ultimul rând, să definească ceea ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *