25 sept. 2018

10 intrebari pe care cuplurile fericite si le pun constant

Lucrurile marunte pe care le fac cuplurile fericite in fiecare zi sunt cele care conteaza cel mai mult.

La inceputul relatiei existau convorbiri tarzii de noapte care durau chiar si pana dimineata, un flux de mesaje non-stop, intrebari si curiozitati legate de partener. Apoi odata cu timpul, viata o ia razna, iar voi intrati intr-o rutina zilnica in care va intrebati cine ia rufele de la spalatorie sau ce sa mancati la cina. Conversatiile zilnice au trecut de la discutii legate de dragoste la discutii logistice.

Multe cupluri spun ca nu vor ajunge niciodata asa, insa incep sa nu se mai conecteze din punct de vedere emotional si nici nu isi dau seama de acest lucru.

Aceasta nu trebuie sa fie si povestea voastra. Cuplurile fericite care au reusit sa se simta conectate au facut lucrurile in mod diferit. Au fost intentionate sa mentina dialogul real unul cu celalalt (nu se iau in considerare conversatiile despre masina de spalat vase). In mod special, metodele lor nu au implicat manifestari ample de afectiune sau o cantitate excesiva de timp. De fapt, lucrurile marunte facute mai des impacteaza mai mult decat cele cateva mari gesturi facute foarte rar.

Dr. Nadia Gorduza - Medic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Therapist & Trainer

Una dintre cele mai usoare cai de a va reconecta - care nu costa niciun ban sau prea mult timp - este sa va adresati intrebari semnificative, cu final deschis si sa fiti pe deplin prezenti in conversatii.

Inainte de a incepe cu intrebarile este nevoie sa retineti doua lucruri. Unu: sa fie intentionate. Sabiliti impreuna timpul (incepeti cu 20 de minute) in care puteti sa va concentrati asupra partenerului fara a va distrage atentia altceva (opriti televizorul, puneti telefoanele mobile intr-o alta camera). Doi: Lasati-va influentati de partener. Este o cale catre intimitate si va ajuta sa construiti si sa mentineti increderea. Cuplurile fericite o fac mereu.

Iata care sunt cele 10 intrebari care va vor ajuta sa va aprofundati relatia. Odata ce incepeti, sa nu fiti surprinsi daca discutiile de 20 de minute se transforma in discutii de o ora!

1.Care este cea mai frumoasa si cea mai urata amintire din copilaria ta?

Vorbind despre experientele voastre din copilarie, atat cele pozitive, cat si cele care va ranesc, acest lucru ii poate oferi partenerului o perspectiva asupra a ceea ce v-a format ca adulti. Cunoasterea reciproca a credintelor, visurilor fiecaruia dintre voi poate aduce mai multa intelegere si apreciere a convingerilor, a modului de a fi si a diferentelor.

2.Care sunt cele mai importante trei nevoi ale tale si cum le pot indeplini?

Una dintre cele mai bune modalitati de a va asigura ca partenerul se simte satisfacut si conectat este sa-i indepliniti nevoile. Ganditi-va la lucrurile esentiale pentru a va simti fericiti in relatia voastra si pentru a-i oferi partenerului modalitati specifice de a va satisface nevoile. Aceasta nu inseamna ca este la dispozitia voastra, dar cand face lucruri care sunt importante pentru voi, cum ati putea sa nu va simtiti si mai aproape?

3.Care dintre prietenii si membrii familiei tale crezi ca are cea mai buna relatie si de ce?

Uneori oamenii au dificultati in a exprima ceea ce doresc sau au nevoie intr-o relatie, dar o pot recunoaste cand o vad la un alt cuplu.

4.Care este cel mai bun lucru din faptul ca suntem impreuna?

Odata cu trecerea timpului, cresteti impreuna ca un cuplu. Veti continua sa experimentati lucruri noi ca un cuplu s...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *