Doar doua portii zilnice care contin nutrienti vitali sunt suficiente pentru a reduce varsta creierului cu 11 ani.
Consumul de legume cu frunze verzi ar putea reduce varsta creierului cu aproximativ unsprezece ani, se constata intr-un nou studiu. Vitamina K din alimente, cum ar fi semințele de mustar, spanacul, kale, varza au fost pentru prima data legate de un declin cognitiv mai lent.
Pierderea memoriei sau a abilitatilor cognitive este una dintre cele mai mari temeri pentru oameni, pe masura ce imbatranesc.
Deoarece scaderea capacitatii cognitive este esentiala in boala Alzheimer si dementa, consumul sporit de legume cu frunze verzi poate oferi un mod foarte simplu, accesibil si neinvaziv de protectie a creierului impotriva acestor doua boli.
Studiul a urmarit 954 de adulti pe o perioada de 5 ani, cu varsta medie de 81 de ani. Ei au descoperit ca aceia dintre ei care au mancat doar doua portii pe zi de legume cu frunze verzi aveau puteri cognitive mai bune decat cei care nu au mancat.