Sustinem Campania Sa Invingem Depresia – o campanie de constientizare despre depresie si tulburare depresiva majora.
Ne unim sa Invingem Depresia prin arta kintsugi!
Tulburarea depresiva majora este o tulburare de dispozitie asociata cu episoade depresive cum ar fi dispozitie depresiva si/sau pierderea interesului sau placerii pentru aproape toate activitatile. Simptomele sunt definite ca avand o durata de cel putin doua saptamani, dar de obicei dureaza o perioada mult mai lunga – luni sau chiar ani.
In Europa sunt peste 40 de milioane de oameni diagnosticati cu depresie, adica de doua ori populatia Romaniei. Depresia este principala cauza de invaliditate la nivel mondial.
1 din 4 persoane va fi afectata personal de probleme de sanatate mintala, precum depresia, pe durata vietii.
Din pacate, aceste afectiuni sunt atat de frecvente, incat este posibil sa cunosti deja persoane care sufera de depresie sau poti fi chiar tu una dintre acestea. Chiar si asa, uneori poate fi inca dificil sa intelegem impactul devastator pe care bolile precum depresia il au asupra vietii noastre.
Campania ”Sa invingem depresia” incearca sa creasca gradul de constientizare asupra dificultatii gestionarii diverselor tipuri de depresie, inclusiv tulburarea depresiva majora. Campania este initiata de Janssen, cu sprijinul COPAC.
Janssen are o indelungata experienta in a ajuta la reducerea poverii, dizabilitatii si ravagiilor provocate de afectiunile psihice si se dedica transformarii vietii oamenilor.
De la apartinatori la cadre medicale si persoane care sufera de depresie si tulburare depresiva majora, vrem sa ne asiguram ca reusim cu totii sa ne ingrijim mai bine pe noi si pe cei dragi.
Kintsugi este arta japononeza de reparare a obiectelor ceramice sparte prin lipirea cu un lac cu pulbere de aur.
Tradus ca „tamplarie de aur”, kintsugi trateaza spargerea si repararea unui obiect ca parte a istoriei acestuia, nu ca un eveniment care trebuie ascuns.
Campania ”Sa invingem depresia” prezinta cinci exemple de arta kintsugi, inspirate de povestile a cinci oameni cu depresie. Repararea ceramicii sparte evidentiaza crapaturile si imperfectiunile unui obiect, reflectand in acelasi timp cat de complex si indelungat este acest proces. Acest lucru nu confera doar unicitate unei piese, ci demonstreaza si ca obiectul a avut o viata proprie si o poveste de spus.
Fiecare dintre aceste obiecte relateaza o poveste vizuala, care transmite ca prin rabdare, grija si in timp, oamenii cu depresie pot incepe procesul de vindecare.