Esti ceea ce mananci; mai exact, tu ești ceea ce mănâncă microbiomul tău!
Este fascinant să știm că celulele noastre umane sunt depășite numeric de microorganisme.
Doar 43% din corpul nostru este format din celule umane, restul este compus dintr-un microbiom format din creaturi microscopice.
Majoritatea acestor microorganisme ne populează intestinele, adică formează microbiomul nostru intestinal.
Microbiomul intestinal se referă în mod specific la microorganismele care trăiesc în intestine – bacterii, virusuri, fungi si arhee (organisme unicelulare). O persoană are aproximativ 300 până la 500 de specii diferite de bacterii în tractul digestiv.
Știința a ajuns la concluzia că acestea nu ne afectează doar digestia, ci joacă și un rol semnificativ în sănătatea noastră generală, fizică și mintală.
Dezechilibrele intestinale vă pot afecta sănătatea mintală, provocând: dificultăți de concentrare, ceață mentală, energie scăzută, dureri de cap și probleme de memorie.
Deși nu intenționăm să invităm bacterii dăunătoare, ele își găsesc drumul în corpul nostru din cauza stresului și a unei alimentații nesănătoase care ne perturbă echilibrul intestinal.
Intestinul tău este al doilea creier; axa intestin-creier este o dovadă în acest sens. Starea de bine începe cu un intestin sănătos și niveluri de stres controlate.
Cum știi că microbiomul intestinal este afectat?
Stresul, lipsa somnului, consumul de alimente procesate și cu conținut ridicat de zahăr pot afecta microbiomul intestinal, ceea ce afectează, mai departe, organe precum creierul, inima, pielea și elemente precum greutatea, nivelul hormonilor sau capacitatea de a absorbi nutrienții. Există mai multe moduri în care s-ar putea manifesta un intestin nesănătos, printre care:
– Stomac deranjat
– O alimentație bogată în zahăr și îndulcitori artificiali
– Tulburări de somn sau oboseală constantă
– Boli autoimune
– Modificări de greutate neintenționate
– Intoleranțe alimentare
Dacă te confrunți cu o perioadă stresantă din viața ta, datorată sau nu acestui microbiom, suntem aici pentru a-ți oferi cel mai bun suport în perioadele traumatice.
Contactează-ne astăzi și începe-ți călătoria către o sănătate mintala mai bună!
Date de contact pentru Centrul ID THERAPY Bespoke Treatment Center Telefon: +4 0751 202 272 Email: office[at]idtherapy.ro Adresa: Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania