Studiul efectuat in 160 de tari arata varsta la care oamenii sunt cel mai putin multumiti de viata.
Un nou studiu privind bunastarea la nivel mondial descopera faptul ca satisfactia fata de viata scade incepand cu varsta mijlocie, dupa care incepe din nou sa creasca dupa varsta de 54 de ani.
Scaderea satisfactiei fata de viata are loc in jurul varstei de 45 pana la 54 de ani, aceasta fiind intalnita in multe tari bogate, vorbitoare de limba engleza, incluzand Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Australia.
Au existat descoperiri similare in aceste tari referitoare la aspectele emotionale ale fericirii. Acest lucru s-a intamplat probabil deoarece oamenii au experimentat niveluri mai ridicate de stres, de griji si de furie la varsta mijlocie decat la o varsta mai inaintata.
Profesorul Angus Deaton, unul dintre co-autorii studiului, a declarat: ”Aceasta constatare este cumva de asteptat. Aceasta varsta in care de obicei ratele salariale cresc si este cel mai bun timp pentru a lucra si pentru a castiga mai mult, chiar si in detrimentul bunastarii prezente, astfel incat sa existe bogatie si bunastare mai tarziu in viata”.
Economia este doar unul dintre mai multi factori posibili. Tarile occidentale bogate au sisteme de sanatate mai bune, care sunt mai in masura sa amelioreze unele dintre problemele imbatranirii.