Conform psihiatrului Randolph Nesse, unul dintre fondatorii medicinii evolutioniste, susceptibilitatea la tulburarile mintale ne-a ajutat sa ne adaptam ca specie de-a lungul evolutiei.
Stiai ca aproximativ unul din cinci persoane din USA sufera in acest moment de o tulburare mintala, si aproximativ jumatate dintre noi vom fi diagnosticati la un moment dat in viata noastra? Este destul de infricosator, nu?
Totusi, conform teoriei evolutioniste, este posibil ca aceste evenimente sa nu aiba nimic de-a face cu predispozitia genetica sau cu anumite traume din copilarie.
Radolph Nesse, profesor in stiinte sociale la Universitatea de stat din Arizona atribuie rate foarte inalte selectiei naturale atunci cand vine vorba de tulburari mintale.
Spre exemplu, anumite tulburari mintale precum depresie si anxietate s-ar fi putut dezvolta din niste emotii avantajoase si normale. Altele, precum schizofrenia sau tulburarea bipolara rezulta din niste mutatii genetice care ar fi putut fi benefice in anumite manifestari extreme ale unei caracteristici.