Site-urile social media au schimbat modalitatea prin care interactionam unii cu ceilalti.
Desi multi dintre noi au tendinta sa considere ca social media este un domeniu exclusiv al tinerei generatii, foarte multi varstnici au adoptat intr-un mod entuziast noile tehnologii si si-au facut un cont pe Facebook sau Instagram pentru a mentine contactul cu prietenii vechi, cu familia si nepotii.
Poate si tu ai o bunica sau un bunic, o matusa sau un unchi care se afla la departare, iar atunci cand dorul isi face simtita prezenta, doar pui mana pe telefon si le dai un apel video. Da, in zilele de astazi, conexiunea la distanta cu cei dragi este mult mai accesibila datorita telefoanelor inteligente si a site-urilor social media.
Social media a reusit sa adune generatiile de toate varstele intr-un singur loc, pe o platforma sociala. Aproximativ 59% dintre adultii cu varste peste 65 de ani intra pe Internet, iar 46% dintre acestia folosesc cel putin un site de socializare. Acest lucru duce doar catre ideea ca vietile varstnicilor sunt impactate de noile tehnologii moderne la fel de puternic cum sunt si vietile tinerei generatii.
Varstnicii adesea utilizeaza site-urile online si retelele social media pentru a afla informatii legate de sanatate si pentru a se conecta cu cei care trec prin experiente similare cu ale lor. Ei recunosc ca cei care se afla in aceeasi situatie de viata cu a lor utilizeaza site-uri online de socializare pentru a incepe grupuri de discutii despre viata si sanatate. De asemenea, grupurile de suport online sunt foarte comune printre varstnici, grupuri in care acestia discuta despre confruntarile zilnice, despre bolile cu care se confrunta, despre tratamente, alimente si stil de viata.