“Ce faci astazi?” “Ce se intampla in lumea ta interioara chiar in acest moment?” “Cum te mai simti?”
Acestea ar putea parea niste simple intrebari pe care ti le adreseaza un prieten. Insa, in momentul de fata, in domeniul sanatatii mintale, pot fi niste intrebari de inceput al unei discutii cu terapeutul tau virtual. Evolutia inteligentei artificiale aduce psihoterapia mult mai aproape si la mult mai multi oameni care au nevoie de ea.
Tehnologiile inovative ofera noi oportunitati oamenilor care sunt afectati de o tulburare mintala si de probleme ce tin de sanatate mintala. Chiar daca eficienta in timp a acestor tehnologii este inca supusa testarilor, rezultatele initiale sunt extrem de promitatoare.
Ce spun statisticile?
Conform statisticilor, unul din cinci adulti din SUA experimenteaza o forma de tulburare mintala la un moment dat in viata. Tulburarile mintale nu doar ca reduc calitatea vietii unei persoane, dar si determina cheltuieli mult mai mari de tratament.
Desi sunt foarte multe tulburari care necesita tratament psihoterapeutic, foarte multe raman netratate si neevaluate. Conform statisticilor, la fiecare 40 de secunde o persoana se sinucide, iar la fiecare persoana ce isi ia viata, exista alte 20 care au avut tentative de sinucidere.