De avut in vedere inainte de toate!
- Munca la distanta este si mai dificila in timpul COVID-19, cu un stres suplimentar si distrageri suplimentare provenite de la membrii familiei care locuiesc in aceiasi casa.
- Cateva strategii simple va pot ajuta sa va mentineti motivati si sa va ocupati la fel ca inainte de sarcini.
- Nu fiti prea duri cu voi insiva in acest moment; cu totii facem tot posibilul sa ne mentinem pe o linie de plutire in aceste circumstante fara precedent.
Majoritatea oamenilor considera ca lucrul de acasa este o provocare – mai ales la inceput. De la mormane de rufe murdare pana la televizorul care poate vorbi constant, cu vesti suparatoare, exista o multime de distrageri.
Si uneori, pijamalele si un scaun confortabil sau statul pe canapea nu ofera acelasi tip de motivatie pe care o obtineti dintr-un costum si un scaun de birou!
Fie ca sunteti singur acasa si casa este prea linistita, fie ca sunteti acasa cu familia si copiii care sunt scapati de sub control, este posibil sa va fie greu sa va mentineti focusul pe sarcina, sa va faceti treaba si sa va simtiti productivi.
Din fericire, urmatoarele strategii va pot ajuta sa ramaneti motivat atunci cand lucrati de acasa.
1. Creati un program
Fara o zi de lucru structurata, timpul poate scapa de sub control! S-ar putea sa descoperiti ca incepeti sa va schimbati zilele de lucru pana mai tarziu si apoi si mai tarziu, pe masura ce beti o ceasca de cafea in plus. Apoi, programul de lucru se extinde pana seara, ceea ce va poate face sa stati treaz si noaptea!
Sau s-ar putea sa descoperiti ca va distrageti cu usurinta atentia in timp ce lucrati. Iar proiectele care aveau nevoie de 20 de minute dureaza brusc 2 ore.
De aceea, este important sa aveti un program clar. Stabiliti un moment pentru a incepe si a termina munca. Incercati sa va tineti cat de mult puteti de acest program!
2. Stabiliti un spatiu de lucru dedicat acestei activitati!
S-ar putea sa fiti tentati sa lucrati in pat. La urma urmei, este probabil cel mai confortabil spatiu din casa.
Dar atunci cand ne asociem patul cu munca, acesta modalitate poate interfera cu somnul. Iar problemele de somn va vor afecta performanta a doua zi. Majoritatea expertilor in somn recomanda rezervarea patului doar pentru somn si activitate sexuala.
Deci, chiar daca patul dvs. ar putea fi perceput ca un loc confortabil pentru a munci, creati un spatiu de lucru in alta parte. Masa de bucatarie sau un birou in coltul camerei de zi ar putea fi alternative mai bune la dormitor.
3. Lucrati in mici secvente de timp
Stabilirea unor cantitati mici de timp in secvente si planificarea a ceea ce veti face in acest interval de timp pot face ca sarcinile mari sa se simta mai usor de gestionat.
S-ar putea sa va dati seama ca aveti mai multa motivatie atunci cand va spuneti ca trebuie doar sa completati o factura in urmatoarele 30 de minute, decat sa va spuneti ca aveti 50 de facturi de creat pana la pranz.
Programarea timpului va va face, de asemenea, mai responsabil. Va fi mai putin probabil sa va pierdeti pe retelele sociale atunci cand stiti ca aveti doar 15 minute pentru a finaliza o sarcina. Si va fi mai putin probabil sa amanati cand v-ati dat un termen limita!
4. Limitati-va distragerile si intreruperile
S-ar putea sa descoperiti ca va straduiti prea tare sa reveniti la sarcina principala de fiecare data cand sunteti intrerupt. Puteti ramane motivat prin limitarea distragerilor si a intreruperilor pe care le aveti in jur.
Acest lucru poate insemna dezactivarea notificarilor telefonului si verificarea e-mailului numai o data pe ora. Sau setati telefonul pe „Nu deranjati” pana cand terminati o anumita sarcina.
Daca lucrati de acasa cu copii, tineti-i ocupati pentru a reduce frecventa cu care va intrerup. Dati-le sarcini de facut si planificati sa le verificati activitatea la un anumit moment.
Stabiliti cateva reguli de baza despre ceea ce constituie un motiv legitim pentru care va pot intrerupe in timpul lucrului.
Apoi, ii puteti recompensa pentru ca se joaca bine singuri, cu sansa de a face ceva mai distractiv cand ati terminat de lucrat.
5. Exersati „regula de 10 minute”
Poate fi greu sa va convingeti sa incepeti sa lucrati la o sarcina pe care chiar nu vreti sa o faceti. Fie ca stiti ca va fi plictisitor, frustrant sau pur si simplu provocator, sa va convingeti sa incepeti este greu!
Una dintre cele mai bune modalitati de a putea aborda mai usor ceva ce nu doriti sa faceti este „regula de 10 minute”.
Spuneti ca trebuie sa lucrati la o sarcina plictisitoare doar 10 minute. Apoi, dupa secventa de 10 minute, puteti face o pauza daca doriti.
De cele mai multe ori, veti vedea ca dupa cele 10 minute, veti alege sa continuati. De obicei, a incepe este cea mai grea parte. Dar, odata ce ati facut-o, este usor sa mentineti impulsul!
6. Recompense!
E posibil sa aveti mai mult spor cand stiti ca va asteapta o mica recompensa. De exemplu, va puteti spune ca veti urmari emisiunea preferata daca va faceti treaba pana la ora 18:00.
Sau spuneti-va ca puteti lua o ceasca de ceai preferat imediat ce terminati acest raport.
7. Provocati-va!
Uneori, o mica provocare va poate ajuta!
De exemplu, ati putea incerca sa scrieti o anumita cantitate de cuvinte in 30 de minute. Dupa ce vedeti cate cuvinte scrieti in 30 de minute, ati putea incerca sa va bateti recordul in urmatorul interval de 30 de minute.
S-ar putea sa faceti in acest mod si cateva descoperiri despre sine. Poate ca tastati mai repede cand stati la masa din bucatarie sau poate ca va concentrati mai bine imediat dupa pranz. Daca invatati aceste lucruri despre voi s-ar putea sa va ajute sa va organizati ziua cu succes.
8. Practicati o buna ingrijire de sine
Nu veti fi niciodata la inaltime daca sunteti epuizati si consumati doar cofeina si zahar. Aveti nevoie de o dieta sanatoasa, multa odihna si strategii bune de auto-ingrijire pentru a va putea ocupa de sarcini la potentialul maxim pe care il aveti!
O baie fierbinte seara, un film bun sau exercitii de meditatie sunt ingredientele esentiale in starea de bine si in productivitatea de a doua zi! Utilizati-le! Veti vedea ce bine va veti simti a doua zi si cat de mult spor veti avea!
Cu cat creste nivelul de stres, cu atat va trebuie sa cresteti si doza administrata ingrijirii de sine!
Succes si mult spor!
Date de contact pentru centrul ID THERAPY Bespoke Treatment Center
Telefon: +4 0751 202 272; Email: office[at]idtherapy.ro
Adresa: Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania