Un studiu recent efectuat asupra unui numar de 10,000 de persoane iti arata cum poti sa fii mai fericit azi, chiar daca esti cel mai morocanos om.
Raspunsul la intrebarea “cum poti sa fii mai fericit” este pur si simplu acesta: sa te misti putin mai mult. O noua cercetare a descoperit faptul ca putina miscare fizica in plus ii face pe oameni mai fericiti in mod considerabil.
Activitatile care nu pot fi clasificate ca si exercitiu fizic, dar care implica putina miscare, sunt suficiente pentru a oferi un impuls. Este o metoda foarte buna daca te ridici de la birou sa te plimbi putin.
Doctorul Jason Rentfrow, unul dintre autorii lucrarii, a declarat: „Datele noastre arata ca oamenii mai fericiti sunt mai activi in general. Cu toate acestea, analizele noastre au indicat, de asemenea, ca perioadele de activitate fizica au dus la cresterea starii de spirit pozitive, indiferent de starea de spirit initiala.
Au existat mai multe studii asupra efectelor psihologice pozitive pe care le are exercitiul fizic, dar ceea ce am descoperit noi este faptul ca nu trebuie sa iesi afara si sa alergi la un maraton. Cum poti sa fii fericit? Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te angajezi periodic in activitati fizice usoare pe tot parcursul zilei”.
Rezultatele provin dintr-un studiu in care s-au analizat datele primite prin intermediul a 10,000 de smartphone-uri apartinand unor persoane diferite. Cei care au facut mai multa miscare au fost mai fericiti si s-au simtit asa chiar in momentul cand au efectuat aceasta miscare.
Doctorul Gillian Sandstrom, co-autor al studiului publicat in revista „PLOS ONE” (Lathia et al., 2016), a declarat: „Cei mai multi dintre noi nu tin evidenta tuturor activitatilor fizice din timpul unei zile.
O persoana isi poate aminti daca a mers la o plimbare sau daca a mers la sala de sport, dar cei mai multi oameni, atunci cand sunt intrebati, posibil sa nu isi aduca aminte daca au mers de la birou la fotocopiator, sau de la masina la usa biroului”.
Acest studiu arata cum poate tehnologia mobila sa permita psihologilor sa efectueze cercetari mari, vaste si cum, de asemenea, poate sa deschida o conexiune directa si permanenta cu utilizatorii pentru consiliere si interventie, in cazul mai multor probleme de ordin psihic, cum ar fi depresia usoara, atacul de panica sau anxietatea.
Articole asemanatoare:
Singurul medic psihoterapeut din Romania specializat in Terapia de Cuplu prin metoda Gottman si in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii, Management Anxietate. Reprezentant al Institutul Gottman din Seattle, SUA, cat si al Insitutului Virtually Better INC, Atlanta, USA.