Cyberchondria se refera la cautarea excesiva si obsesiva pe Internet a informatiilor medicale (despre diverse simptome, presupuse afectiuni medicale etc).
Vi s-a intamplat sa simtiti o senzatie ciudata in organism, poate o durere inexplicabila, apoi sa fugiti repede pe Google, sa cautati diverse explicatii ale simptomelor, sa intrati in nestire pe forumuri si sa ajungeti la concluzia eronata ca aveti vreo boala grava, sa deveniti anxiosi, frustrati, sa intrati in panica, iar apoi sa repetati acest ciclu?
Sau poate vi s-a intamplat sa fiti diagnosticat de medicul dumneavoastra cu o anumita afectiune, iar cand ati ajuns acasa ati epuizat toate forumurile medicale si toate sursele de pe Internet despre afectiunea respectiva si ati ajuns la concluzia ca lucrurile stau mult mai rau decat vi s-a prezentat de catre medic?
Un ziar britanic a inventat termenul la inceputul anilor 2000 ca o extensie a cuvantului hipocondrie.
Ca si hipocondria, cyberchondria implica o anxietate excesiva asupra sanatatii. Cu toate acestea, se pare ca cyberchondria afecteaza mai multi oameni, deoarece accesul la Internet este atat de raspandit.