Oamenii care locuiesc in cartierele cu mai multa verdeata au un nivel mai scazut de depresie.
Starea de sanatate mintala, inclusiv nivelul mai scazut de depresie, anxietate si stres sunt direct legate de faptul ca oamenii locuiesc intr-o zona in care elementul natura este mult mai prezent.
Concluziile provin dintr-un studiu in care au fost chestionate 270 de persoane.
Acestea provin din regiuni diverse ale Marii Britanii, cu peisaje natural diferite.
Rezultatele cercetarii au mai aratat si faptul ca daca oamenii au petrecut mult timp in interior, de exemplu, cu o saptamana in urma, au avut o stare de spirit mai proasta si s-au simtit mai anxiosi.
Citeste mai multe despre Anxietate
Insa, atunci cand au petrecut mai mult timp afara, in natura, s-au simtit mai putin deprimati.
Dr. Daniel Cox, cel care a condus studiul publicat in “BioScience”, a afirmat in legatura cu studiul:
“Acest studiu dezvaluie rolul pe care il are natura pentru bunastarea noastra mentala, determinand un nivel mai scazut de depresie.
Natura, in general, reprezinta un mare beneficiu pentru ingrijirea preventiva a sanatatii, facand orasele mai sanatoase si locurile in care traim mai fericite”.
Cercetatorii au luat in considerare si circumstantele personale ale oamenilor, inclusiv faptul ca unii traiesc in zone mai sarace.
Rezultatele urmeaza unui studiu anterior al Dr. Cox, care arata ca observarea pasarilor, de exemplu, ii face pe oameni sa se simta mai relaxati si mai conectati la natura.
Natura ajuta in depresie, dar si in echilibrul emotional
Acest studiu remarca beneficiile enorme pe care le aduce petrecerea unui timp cat mai indelungat in mijlocul naturii pentru sanatatea mintala, determinand un nivel mai scazut de depresie.
Cercetatorii mai spun ca iesitul in mijlocul naturii, pe langa faptul ca relaxeaza mintea, stimuleaza si sistemul imunitar, intarindu-l.
Regiunile mai bogate din punct de vedere al prezentei elementului natural ajuta la reglarea echilibrului emotional si aduc bucurie si mai mult calm in viata oamenilor.