14 mart. 2017

Legatura dintre tulburarea depresiva majora si hatha yoga!

Cursurile de yoga si de respiratie profunda de doua ori pe saptamana sunt tratamente eficiente pentru tulburarea depresiva majora, arata o noua cercetare.

Cercetatorii sugereaza ca aceste exercitii ar putea fi folosite pentru tulburarea depresiva majora, ca alternativa la medicamente sau impreuna cu ele.

Pentru acest studiu s-au ales persoane care sufereau de tulburare depresiva majora.

Tipul de yoga utilizat in studiu este numit dupa B. K. S. Iyengar. Este o forma de “hatha yoga” si se axeaza pe pozitiile precise ale corpului si pe controlul respiratiei.

In cadrul acestei cercetari li s-au predat cursuri de yoga unui numar de 30 de persoane si li s-a spus sa practice si acasa.

Doctorul Chris Streeter, autor al studiului publicat in revista “The Journal of Alternative and Complementary Medicine (Streeter et al., 2017), a declarat: “Acest studiu sustine utilizarea yoga si respiratiei profunde in tulburarea depresiva majora atat in cazul persoanelor care nu iau antidepresive, cat si al celor care iau antidepresive in mod constant si nu au ajuns la o rezolvare a problemelor lor”.

Toate persoanele care au luat parte la aceasta cercetare sufereau de tulburare depresiva majora, unii avand tratament cu antidepresive, altii nu.

Dr. Streeter a continuat: “In timp ce majoritatea tratamentelor medicamentoase pentru tulburarea depresiva majora au drept tinta mo...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *