18 iul. 2017

Stimularea magnetica a creierului si depresia majora

Cercetatorii au descoperit recent ca stimularea magnetica transcraniana (TMS) este un tratament eficient pe termen lung pentru depresie.

Stimularea magnetica este o procedura care nu necesita anestezie sau sedare. Este non-invaziva si dureaza aproximativ 40 de minute per sesiune. TMS implica stimularea creierului folosind campuri magnetice. Impulsurile magnetice sunt directionate catre cortexul prefrontal stang, pentru a stimula zonele creierului legate de depresie.

Impulsurile ajuta la excitarea neuronilor in zona de stimulare precum si in alte zone conexe ale creierului. Specificitatea naturala a campurilor magnetice permite trecerea acestora prin craniu, pana la nivelul cortexului fara a fi distorsionate.

Cantitatea de electricitate care apare in creier este foarte mica, si nu poate fi resimtita de catre pacienti. Acestia raman treji in timpul sedintelor de TMS. Impulsurile magnetice sunt similare cu cele utilizate pentru scanarea cerebrala - RMN.

Stimularea Magnetica Transcraniana a fost aprobata de catre Administratia SUA pentru Alimentatie si Medicamente inca din anul 2008. Totusi, acesta este unul dintre primele studii care analizeaza efectul pe termen lung.

Profesorul Philip G. Janicak, care a condus studiul publicat in revista “Brain Stimulation” (Janicak et al., 2010), a declarat:

“Acesta este singurul studiu prospectiv, de intretinere si follow-up ca...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *