09 ian. 2017

Starea de spirit proasta – cum sa o depasesti

Cum poti sa pastrezi conflictele din mintea ta intr-o proportie potrivita si sa opresti starea de spirit proasta? Rationamentele aprinse legate de anumite situatii ne pot duce frecvent la starea de spirit proasta.

O noua cercetare a descoperit faptul ca reamintindu-ti intr-un anumit mod detaliile unei situatii de neintelegere, acest lucru poate opri de fapt starea de spirit proasta, starile de anxietate si depresie.

Acelasi lucru este valabil si pentru alte tipuri de evenimente stresante sau neplacute care ne pot duce la starea de spirit proasta. Amintindu-ti unde ai fost, exact ceea ce s-a spus, si – vital – modul in care ar fi putut fi tratata o anumita situatie, toate acestea te pot ajuta daca esti intr-o stare proasta de spirit.

Profesorul Ed Watkins, cel care a condus cercetarea in laboratorul Universitatii din Exeter, a declarat: “Craciunul si Anul Nou pot fi momente dificile pentru starea de spirit a multor persoane, indiferent daca este din cauza vremii mai reci si mai intunecate, a tensiunilor dese din familie si a certurilor, care duc uneori la redeschiderea vechilor nemultumiri, a veniturilor mici sau a declansarii unor comparatii nefavorabile cu modul in care ne dorim sa fie acest an sau impotriva “imaginii perfecte” a unui Craciun fericit.

Noi observam de multe ori acest lucru printr-o crestere a recomandarilor pentru tratamentul depresiei in lunile ianuarie si februarie.

Amintirea detaliilor a ceea ce s-a intamplat si pastrarea lor in context, poate fi o modalitate de a preveni ca aceste provocari ale sezonului festiv sa se transforme in ceva mai grav”.

In cadrul cercetarii, oamenii au fost instruiti sa se concentreze asupra detaliilor senzoriale ale experientelor neplacute. De exemplu:

  • Care a fost tonul vocii tale?
  • Care au fost exact cuvintele folosite?
  • Ce s-a intamplat exact atunci?

Persoanele care au facut asta si-au revenit mai repede din experientele moderat neplacute.

Un studiu clinic la pacientii depresivi le-a cerut acestora sa se concentreze si sa-si re...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *