06 ian. 2017

Programul corect de somn care ajuta lupta impotriva depresiei

Programul corect de somn ajuta medicamentele antidepresive sa lupte mai eficient cu depresia.

O noua cercetare despre programul corect de somn arata faptul ca petrecand 8 ore in pat noaptea, ajutam antidepresivele sa lucreze mai eficient.

In perioada administrarii medicamentelor de tratat depresia, 63% dintre cei care au petrecut 8 ore in pat noaptea au observat imbunatatiri ale simptomelor.

Dupa un somn de doar 6 ore, insa, doar la o treime s-au vazut imbunatatiri.

Raspunsul antidepresiv a fost, de asemenea, mai rapid pentru cei care au dormit 8 ore, fata de cei care au dormit doar 6 ore.

Concluziile provin dintr-un studiu publicat in revista “The Journal of Clinical Psychiatry” (Arendt et al., 2016), de la care cercetatorii au asteptat exact opusul.

Studiile anterioare au aratat faptul ca restrictionarea programului de somn la doar 4 sau 5 ore imbunatateste eficacitatea antidepresivelor.

Profesorul J. Todd Arnedt, cel care a condus cercetarea, a declarat:

“Desi am prezis ca grupul cu timpul restrictionat de somn ar avea un raspuns mai bun, pe baza cercetarii anterioare referitoare la privarea de somn in depresie, am descoperit de fapt opusul.

Acesta este primul studiu care demonstreaza ca un somn adecvat poate accelera si spori raspunsul la tratamentul antidepresiv, insa este necesara o cercetar...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *