21 feb. 2017

Legatura dintre postura corecta a corpului si simptomele DEPRESIEI

O noua cercetare arata faptul ca schimbarea posturii corpului are efecte benefice in ameliorarea unora dintre simptomele depresiei.

Postura corecta, dreapta, i-a facut pe oameni mai putin axati pe ei insisi, mai entuziasti si le-a oferit o stare de spirit mai buna. O simpla corectie a felului in care stam pe scaun, de exemplu, ne poate ajuta sa fim mai increzatori, mai siguri pe noi si sa combatem mai eficient simptomele depresiei.

In aceasta cercetare, 61 de persoane au fost rugate sa tina un discurs de 5 minute stand asezati pe scaun. Unii au fost rugati sa stea drept, in timp ce altora nu li s-a dat nicio indicatie.

Autorii studiului, publicat in revista „Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry” (Wilkes et al., 2017), au afirmat ca: „Persoanele din grupul cu postura corecta au raportat o stare de spirit mai buna, oboseala mai mica, au vorbit mai mult, comparativ cu grupul a carei postura a fost una incorecta”.

Semnificatia folosirii de un numar mai mare de ori a pronumelor „eu” si „mine” este ca oamenii care sunt deprimati tind sa se concentreze mai mult pe ei insisi. In schimb, un semn al nivelului scazut de depresie este faptul ca oamenii se concentreaza mai putin pe ei insisi.

M...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *