09 nov. 2017

Noul tratament antidepresiv dat de un test de sange

Din pacate, pentru aproximativ jumatate dintre pacientii cu depresie, primul tratament antidepresiv prescris nu functioneaza.

In plus, aproximativ o treime dintre pacienti nu raspund la nici un fel de medicamente (desi terapiile psihologice ar putea fi utile).

In prezent, singura modalitate de a sti daca primul tratament antidepresiv functioneaza este sa il incercati si sa vedeti ce se intampla. Aceasta inseamna ca multi oameni care sufera de depresie trebuie sa astepte in jur de trei luni pentru a vedea daca medicamentele functioneaza sau nu.

Daca acestea nu au efect, persoanele depresive vor mai astepta un timp pana ce este gandita o alta forma de medicatie.

Un tratament antidepresiv personalizat

Acum, insa, oamenii de stiinta au descoperit ca unele persoane care prezinta anumiti markeri specifici in sangele lor nu vor raspunde la un tratament antidepresiv obisnuit.

Profesorul Carmine Pariante, care a condus studiul publicat in revista Neuropsychopharmacology (Catteneo et al., 2016), a declarat: “Aceasta este prima data cand a fost utilizat un test de sange pentru a prezice cu exactitate raspunsul la o serie de antidepresive prescrise frecvent.”

La studiu au participat doua grupuri clinice independente de pacienti cu depresie.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *