10 aug. 2017

Legatura dintre Alimente si Anxietate: Ce au aflat cercetatorii?

Persoanele nevrotice pot beneficia de pe urma acestui grup de alimente zilnice comune,  in combinatie cu exercitiile fizice sustinute. Astfel, cei care consuma mai multe alimente fermentate au o anxietate sociala mai scazuta, a constatat un studiu din 2015.

Alimentele fermentate care fac parte din dieta occidentala includ laptele, branza, iaurtul si painea.

Acestea conțin probiotice, care se afla probabil in spatele acestui beneficiu. Profesorul Matthew Hilimire, unul dintre autorii studiului publicat in revista “Psychiatry Research” (Hilimire et al., 2015):

Este posibil ca probioticele din alimentele fermentate sa schimbe in mod favorabil mediul in intestin, iar schimbarile de la nivelul intestinului la randul lor sa influenteze anxietatea sociala. E absolut fascinant faptul ca microorganismele din intestinul tau iti pot influenta...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *