06 sept. 2017

Gandurile negative si anxietatea pot fi tinute sub control

Cum pot fi tinute sub control gandurile negative? Noile cercetari au descoperit faptul ca acceptarea lor este cea mai buna modalitate de a le trata pe termen lung.

Oamenii care isi accepta mai mult starea de spirit proasta sunt mai sanatosi din punct de vedere psihologic.

Dr. Iris Mauss, unul dintre autorii studiului publicat in revista “Journal of Personality and Social Psychology” (Ford et al., 2017), a declarat: “Am constatat ca acele persoane care isi accepta in mod obisnuit emotiile si gandurile negative au din ce in ce mai putine emotii negative, ceea ce duce la o mai buna sanatate psihologica.”

Psihologii nu sunt inca siguri de ce acceptarea este atat de puternica. Poate pentru ca daca cineva are o atitudine acceptabila fata de gandurile negative, atunci nu le acorda acestora atata atentie. In schimb, daca cineva isi judeca in mod constant emotiile, negativitatea se poate acumula.

Gandurile negative si bunastarea generala

Rezultatele obtinute provin din studiul unui numar de peste 1300 de persoane. Cele care au rezistat cel mai mult la gandurile negative sau care le-au judecat in mod excesiv au fost mai stresate.

Peste sase luni, cei care s-au descurcat cel mai bine au fost cei care au lasat ca starea de spirit proasta sa-si urmeze cursul firesc, judecand-o sau criticand-o foarte putin. Ei au avut mai putine simptome de tulburari ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *