16 mart. 2020

Despre psihoterapia online

Avand in vedere contextul actual, datorat COVID-19, poti sa ai alaturi psihoterapeutul tau fara a te expune prin parasirea locuintei!

Daca panica, anxietatea si stresul te-au napadit, nu-i nicio problema! Solutia este psihoterapia online! Contacteaza-ti psihoterapeutul din confortul canapelei sau din varful patului! El te va ajuta si te va sustine sa depasesti aceasta perioada stresanta.

Care sunt avantajele psihoterapiei online?

Avantajele psihoterapiei online sunt convenienta, eficienta, dar si eficacitatea.

Daca faci psihoterapie online vei putea colabora cu psihoterapeutul tau din cadrul unui mediu confortabil, plin de sprijin emotional si puteti discuta liber, fara a fi nevoie sa te deplasezi pana la clinica unde isi desfasoara terapeutul activitatea.

Este psihoterapia online la fel de eficienta precum psihoterapia traditionala?

Conform Asociatiei Psihologice Americane (APA), unul din patru adulti din SUA au nevoie de consiliere sau tratament pentru o tulburare mintala. Din pacate, dintre acestia, doar 13 % primesc orice forma de tratament. Studiile au aratat ca indivizii care aveau nevoie de tratament erau mult mai predispusi in a cere acel tratament sau ajutor daca era furnizat prin intermediul online.

Totodata, un studiu realizat de Universitatea California a aratat ca acei pacienti care s-au anagajat in psihoterapie online au resimtit imbunatatiri in multe aspecte ale vietii. In ceea ce priveste persoanele cu depresie, psihoterapia online a fost extrem de eficienta, acestia avand progrese cu cel putin 7 puncte pe scala de masurare a simptomelor depresive.

Conform studiilor recente, cercetatorii au concluzionat ca psihoterapia online este la fel de eficienta precum psihoterapia traditionala, cu studii noi arata...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *