03 dec. 2019

In spatele oricarei frici se afla succesul. Cum sa depasesti anxietatea care te trage inapoi?

Tu esti acolo unde ti-ai dori sa fii? Faci ceea ce vrei? Faci ceea ce iti place? Sau inca iti e frica sa te apuci sa-ti construiesti viitorul?

Nu ti se intampla de multe ori sa simti ca parca ar fi un munte intreg intre tine si visul tau?

Nu ai senzatia ca parca e o frica care sta in spatele succesului tau?

De cele mai multe ori, oamenii care incearca sa atinga un obiectiv, sa inceapa ceva nou sau sa demareze procesul pentru a-si atinge visul, vor ezita inainte sa-i dea drumul. Acea mica ezitare este in regula, nu este sanatos sa incepi ceva maret inainte de a pune pauza si a lua in considerare anumite lucruri.

Insa, aceasta ezitare devine nesanatoasa cand se transforma in frica si anxietate, care te vor tine pe loc si te vor opri in a face ceva ce esti perfect capabil sa faci.

Daca frica este cea care sta in spatele succesului tau, este timpul sa evaluezi situatia, sa lucrezi in vederea rezolvarii acelei frici si sa faci lucrul pe care ti l-ai dorit de mult sa il faci.

Constientizeaza ca iti e frica

Majoritatea oamenilor nu vor sa admita ca frica este un component major care ii separa de obiectivele lor. Aceste persoane vor veni cu o lista de scuze alternative, dar aceste scuze nu sunt niciodata veridice si logice sau nu reprezinta un impediment. De cele mai multe ori, aceste scuze sunt niste probleme care ar trebui rezolvate prima data si apoi poate fi pus in aplicare planul de atingere a obiectivului.

Daca scuzele tale nu par a fi atat de rationale dupa ce le examinezi, trebuie sa constientizezi faptul ca esti speriat. Si nu este ceva de care ar trebui sa iti fie rusine. Li se intampla tuturor!

Intreaba-te de ce esti speriat

A realiza ca esti speriat este “ce-ul”. Insa, “de ce-ul” este mult mai important, deoarece aici vei gasi solutia.

De ce esti speriat sa mergi mai departe cu ideea ta? De ce esti speriat sa ceri o promovare sau sa iti continui educatia? Pentru multi oameni, este frica de esec. Si aici, frica de esec devine si mai pregnanta daca obiectivul tau implica si o suma de bani. Nimeni nu vrea sa simta ca isi lasa familia la o parte si nimeni nu isi doreste sa traiasca in nesiguranta financiara.

De fapt, intotdeauna exista un risc de esec, in orice facem. Exista riscul sa iti arzi macaroanele din cuptor in orice moment! Trebuie sa inveti sa accepti ca riscuri exista in orice faci si sa incerci sa intelegi ce poti face ca sa minimizezi riscurile pentru a face procesul mai usor.

Incearca sa ramai mindful, dar considera cat de mult control ai, de fapt.

Utilizeaza mecanisme sanatoase de adaptare in ceea ce priveste anxietatea si incearca sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva rationala.

Incearca sa te uiti la alte persoane pentru inspiratie

Gaseste pe cineva care deja a facut ceea ce ai vrea si tu sa faci. Nu trebuie sa cunosti acea persoana, neaparat. Poate acea persoana a scos o carte sau a tinut un TED talk sau poate a dat un interviu intr-o revista despre cum a reusit sa realizeze ceea ce si-a dorit. Daca obiectivul t...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *