17 ian. 2017

Antidepresivele naturale: Extractul de sofran, benefic in depresia usoara

Antidepresivele naturale, precum extractul de sofran, sunt eficiente in cazul depresiilor usoare si au mai putine efecte secundare decat antidepresivele farmaceutice.

Studiile recente au descoperit faptul ca antidepresivele naturale, asa cum este considerat extractul de sofran, un condiment exotic, reprezinta o alternativa mai sigura la antidepresivele clasice, in cazul depresiei usoare sau moderate.

Concluziile provin dintr-un rezumat a sase studii separate, care au inclus 230 de pacienti cu depresie clinica.

Folosirea sofranului ca un antidepresiv a fost comparata atat cu folosirea Prozac, cat si cu folosirea Tofranil (cunoscute sub numele generic de fluoxetina și imipramina). Toate studiile au fost de inalta calitate, constand in incercari variate controlate.

Doctorul Adrian Lopresti, primul autor al studiului publicat in revista „Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental” (Lopresti & Drummond et al., 2014), a afirmat: „Pana in prezent, literatura de specialitate arata sofranul ca fiind la fel de eficace ca si produsele farmaceutice.

Sofranul a fost obiectul unor studii foarte bine concepute, studii solide care au investigat proprietatile sale antidepresive naturale si toate aceste studii au fost in mare masura pozitive”.

Produsele farmaceutice pot provoca o gama larga de efecte secundare. Unele dintre cele mai frecvente efecte secundare sunt:

  • Somnolenta;
  • Constipatie;
  • Si probleme sexuale.

Sofranul, inclus printre antidepresivele naturale, nu a fost legat de astfel de efecte secundare severe si cu o scara larga. Dr. Lopresti a spus: „Sofranul a...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *