Video Video

Frică de avion? Află ce este și cum o tratezi!

Frică de avion în viața de zi cu zi?

Frica de avion nu este ceva nou întâlnit, fiind prezentă la persoane de toate vârstele. Aceasta apare din diferite motive, subiective sau nu, iar simptomele acesteia variază și ele de la un caz la altul.

Dacă te afli printre persoanele care se confruntă cu frică de avion, nu dispera. Aceasta este tratabilă, și este de asemenea mai mult un simptom decât o boală propriu-zisă.

Iar în ultimii ani, odată cu dezvoltarea și încorporarea zborului cu avionul din ce în ce mai mult în viețile noastre, s-a oferit mai multă atenție acestei fobii.

Frica de zbor cu avionul

Cum se manifestă frica de avion?

Frica de avion prezintă o varietate de simptome, iar în multe cazuri, această frică se datorează sau vine la pachet cu alte fobii (cum este cazul claustrofobiei sau a fricii de înălțimi).

Simptomele Fricii de Avion

Printre cele mai întâlnite manifestări în cazul persoanelor cu frică de avion se numără:

  • Nervozitate și agitație înainte și pe parcursul călătoriei;
  • Creșterea ritmului cardiac și transpirație excesivă;
  • Apariția răului de mișcare sau tulburărilor digestive;
  • Pierderea apetitului și somn agitat sau insomnie;
  • Diminuarea performanțelor cognitive și concentrării.

Fobii Adiționale și Agorafobia

Frica de avion poate fi însoțită de alte fobii care pot accentua anxietatea și frica, cum ar fi:

  • Frica de accidente, prăbușiri sau moarte;
  • Claustrofobia sau agorafobia;
  • Frica de înălțime sau de a avea rău de mișcare;
  • Teamă de turbulențe sau atacuri de panică;
  • Îngrijorare față de atacuri teroriste.
Frica de avion

Cum poți învinge această frică de avion?

Paleta afectivă a fricii de zbor cu avionul poate fi extrem de variată – de la nervozitate și transpirație excesivă până la panica devastatoare sau chiar groază. Înțelegem cât de copleșitoare poate fi această fobie și cât de mult îți poate afecta viața, de la restricționarea călătoriilor până la impactul asupra stării tale generale de bine.

Un aspect important al fobiilor este faptul că persoana evită obiectul fricii și dezvoltă un grad înalt de anxietate. Ca tratamentul să fie eficient, pacienții au nevoie să fie conștienți și într-o zonă de confort pentru ei. Cercetările au arătat că cea mai eficientă metodă de a-i ajuta este să îi expunem la obiectul fricii, respectiv avionul și zborul, într-un mod gradual, ajutându-i să se confrunte cu ceea ce simt într-un cadru terapeutic sigur. Printre cele mai inovative metode de tratare a fricii de zbor sunt terapiile virtuale.

Terapia prin Realitate Virtuala

Sedintele de terapie virtuala pentru frica de zbor cu avionul dureaza in medie intre 45-50 minute si in functie de nivelul anxietatii initale pot fi intre 10 si 12 sedinte.

ID Therapy pune la dispozitia pacientilor din Romania sistemele de terapii virtuale pentru frica de zbor cu avionul, care se afla in primele 10 locuri in topul mondial in ceea ce priveste fobiile.

Cum te putem ajuta

La Clinica noastră de Psihologie, suntem dedicați să te sprijinim să depășești frica de avion și să îți oferim instrumentele necesare pentru a călători cu încredere și liniște. Echipa noastră de specialiști în anxietate și fobii lucrează cu tine pentru a identifica cauzele profunde ale fobiei tale și pentru a dezvolta un plan personalizat de terapie.

Ședințele de terapie virtuală pentru frica de avion durează în medie între 45-50 minute și în funcție de nivelul anxietății inițiale pot fi între 10 și 12 ședințe.

ID Therapy pune la dispoziția pacienților din România sistemele de terapii virtuale pentru frica de zbor cu avionul, care se află în primele 10 locuri în topul mondial în ceea ce privește fobiile.

Terapii utilizate frecvent

Combinăm soluții psihoterapeutice diferite pentru a cartografia exact sursa și modalitatea de manifestare a fiecărui simptom. Aplicăm tipurile de terapie într-o manieră inovativă, pentru a scurta calea către soluție și pentru a diagnostica direct în context.

Invinge frica de zbor cu avionul prin realitate virtuala

Invinge frica de zbor cu avionul prin realitate virtuala

Folosind terapia de expunere prin realitate virtuala la persoanele cu “frica de zbor cu avionul”, pacientul trece usor cu...

Mai multe detalii
Psihoterapia Cognitiv Comportamentala

Psihoterapia Cognitiv Comportamentala

Modul prin care interpretam sau ne gandim la o anumita situatie determina emotia pe care o avem despre acea...

Mai multe detalii
Psihoterapia Scurta Strategica

Psihoterapia Scurta Strategica

Exista terapii personale care dureaza ani si terapii care isi fac treaba in maxim 10 sedinte. Psihoterapia Scurta Strategica...

Mai multe detalii

Nadia Gorduza

Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de a vorbi in public, Frica de avion, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
Mai multe detalii

Dr. Nadia Gorduza este singurul psihoterapeut și trainer din România specializat în Terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii și Adicții.
Dr. Nadia Gorduza reprezintă în România Virtually Better Inc. USA.

Evaluare rapida

Iti este teama sa zbori?

Test Evaluare Frica de Zbor

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Programeaza-te acum la o sedinta de psihoterapie

Telefon: +40751 202 272

Adresa: Strada Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania