Video Video

Frica de zbor cu avionul

Va este frica de zbor cu avionul?

Frica de zbor cu avionul este un fenomen complex in manifestarile sale.
Frica de zbor poate fi o fobie distincta sau o combinatie indirecta a mai multor fobii legate de zbor, cum este claustrophobia (frica de spatii inchise) sau acrofobia (frica de inaltimi).

Fobia de zbor cu avionul este mai mult un simptom decat o boala si poate fi declansata de diferite cauze la diferiti indivizi. Aceasta categorie de fobii primeste mai multa atentie decit altele, deoarece calatoriile cu avionul sunt dificil de evitat in epoca in care traim, iar mobilitatea umana a luat proportii fara precedent.

Frica de zbor cu avionul

Cum se manifesta?

Paleta afectiva in cazul fricii de zbor cu avionul se poate intinde de la teama ca zborul se poate finaliza in mod nefericit, pana la panica, blocaje mintale sau groaza efectiva. Printre manifestarile cele mai des intalnite ale fricii de zbor cu avionul putem vorbi de nervozitate, tahicardie, transpiratie excesiva, aparitia raului de miscare, tulburari digestive, pierderea apetitului, insomnie sau somn agitat, chiar si diminuarea performantelor cognitive.

Exista numeroase alte fobii care pot determina si chiar potenta frica de zbor: frica de accidente, de prabusire si moarte, claustrofobia sau agorafobia, frica de inaltime, frica de a nu varsa, de a avea rau de miscare, de turbulente, frica de a avea atacuri de panica, si mai nou, de atacuri teroriste.

Doua fobii inrudite cu frica de zbor sunt frica de inaltime cand pacientul experimenteaza simptome mai mult sau mai putin asemanatoare si agorafobia. In prezent agorafobia nu se mai defineste ca find exclusiv frica de spatii deschise (asa cum a fost ea definita la inceput) ci este considerata a fi o suita de fobii legate intre ele, si care au drept rezultat aparitia unei senzatii exagerate de teama atunci cand persoana respectiva se confrunta cu situatii sau locuri nefamiliare, aceasta senzatie ducand la pierderea controlului asupra propriei persoane.

Frica de avion

Cum poti invinge frica de zbor?

Un aspect important al fobiei este faptul ca persoana evita obiectul fricii si dezvolta un grad inalt de anxietate. Ca tratamentul sa fie eficient, pacientii au nevoie sa fie complianti si intr-o zona de confort pentru ei.
Cercetarile au aratat ca cea mai eficienta metoda de a-i ajuta este sa ii expunem la obiectul fricii, respectiv avion si zbor intr-un mod gradual, ajutandu-i sa se confrunte cu ceea ce simt intr-un cadru terapeutic sigur. Printre cele mai inovative metode de tratare a fricii de zbor sunt terapiile virtuale.

Terapia prin Realitate Virtuala

Sedintele de terapie virtuala pentru frica de zbor cu avionul dureaza in medie intre 45-50 minute si in functie de nivelul anxietatii initale pot fi intre 10 si 12 sedinte.

ID Therapy pune la dispozitia pacientilor din Romania sistemele de terapii virtuale pentru frica de zbor cu avionul, care se afla in primele 10 locuri in topul mondial in ceea ce priveste fobiile.

Terapii utilizate frecvent

Combinam solutii psihoterapeutice diferite pentru a cartografia exact sursa si modalitatea de manifestare a fiecarui simptom. Aplicam tipurile de terapie intr-o maniera inovativa, pentru a scurta calea catre solutie si pentru a diagnostica direct in context.

Invinge frica de zbor cu avionul prin realitate virtuala

Invinge frica de zbor cu avionul prin realitate virtuala

Folosind terapia de expunere prin realitate virtuala la persoanele cu “frica de zbor cu avionul”, pacientul trece usor cu...

Mai multe detalii
Psihoterapia Cognitiv Comportamentala

Psihoterapia Cognitiv Comportamentala

Modul prin care interpretam sau ne gandim la o anumita situatie determina emotia pe care o avem despre acea...

Mai multe detalii
Psihoterapia Scurta Strategica

Psihoterapia Scurta Strategica

Exista terapii personale care dureaza ani si terapii care isi fac treaba in maxim 10 sedinte. Psihoterapia Scurta Strategica...

Mai multe detalii

Nadia Gorduza

Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de avion, Frica de a vorbi in public, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
Mai multe detalii

Dr. Nadia Gorduza este singurul psihoterapeut si trainer din Romania specializat in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii.
Dr. Nadia Gorduza reprezinta in Romania Virtually Better Inc. USA.

Evaluare rapida

Iti este teama sa zbori?

Test Evaluare Frica de Zbor

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Programeaza-te acum la o sedinta de psihoterapie

Telefon: +40751 202 272

Adresa: Strada Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania