Video Video

Anxietatea

Ce este anxietatea?

Anxietatea este o reacție normală a corpului uman care este menită să ne ajute să ne apărăm. În vremurile preistorice, atunci când oamenii erau vânători, dar erau înconjurați și de pericole oriunde mergeau, anxietatea avea un rol vital.

Aceasta venea în doze mari și cu frecvență rară (comparativ cu zilele noastre), iar acest ,,dozaj” de anxietate venea la pachet și cu adrenalină.

Astfel, oamenii puteau supraviețui datorită atenției pe care o aveau la mediul înconjurător, iar specia umană a putut să avanseze.

Anxietatea în zilele noastre

În lumea modernă, anxietatea nu se mai arată sub aceleași condiții și cu aceleași simptome ca mai demult. Avem anxietate la birou, avem anxietate acasă. Nu este vorba de o doză mare de anxietate (menită supraviețuirii), ci de o doză mică de stres prezent mereu.

Astfel, organismul nostru își revine cu greu din această stare de ,,veghe”, în care noi ne simțim stresați și cu ochii în patru.

Ba chiar mai mult, anxietatea apare în zilele noastre chiar și în momente în care nu este necesară. Este de la sine înțeles că în astfel de situații anxietatea ne împiedică să funcționăm adecvat și ne încurcă în viața de zi cu zi.

Ce este Anxietatea ID Therapy

Cum se manifestă anxietatea?

Anxietatea poate avea o gamă largă de manifestări, de la senzații fizice precum bătăi rapide ale inimii, tremur, la gânduri neliniștitoare, teamă intensă și senzație de pierdere a controlului. Poate afecta somnul, apetitul și relațiile interpersonale. Recunoașterea simptomelor este primul pas în gestionarea acestei stări.

Starea de alertă a corpului numită „luptă sau fugi” nu te părăsește nici când îți este bine și când totul este în regulă în viața ta.

A te agita și a dramatiza o situație care nu ar necesita atât de multe resurse emoționale, fizice și psihice din partea ta, trimite clar către o tulburare de anxietate sau o anxietate acută, ori cronică.

Cum tratăm anxietatea?

Este important să înțelegem că tratamentul pentru anxietate poate varia în funcție de individ.

Un prim pas esențial este să ceri ajutor de la profesioniști în sănătate mintală. Terapia și abordările non-medicamentoase pot fi extrem de eficiente în învățarea tehnicilor de gestionare a anxietății și a gândurilor negative.

Terapii utilizate frecvent

Există mai multe terapii eficiente care pot ajuta în tratarea anxietății:

 • Terapia Cognitiv-Comportamentală (TCC): Această abordare se concentrează pe identificarea și schimbarea tiparelor de gândire negative și comportamente inadaptate.
 • Terapia prin Expunere: Implică expunerea controlată la situațiile sau obiectele care provoacă anxietate, cu scopul de a diminua reacțiile de frică exagerată.
 • Tehnici de Relaxare: Acestea includ meditația, respirația profundă și yoga, ajutând la reducerea stresului și a simptomelor anxioase.
Psihoterapia Scurta Strategica

Psihoterapia Scurta Strategica

Exista terapii personale care dureaza ani si terapii care isi fac treaba in maxim 10 sedinte. Psihoterapia Scurta Strategica...

Mai multe detalii
Psihoterapia Cognitiv Comportamentala

Psihoterapia Cognitiv Comportamentala

Modul prin care interpretam sau ne gandim la o anumita situatie determina emotia pe care o avem despre acea...

Mai multe detalii
Psihoterapia Integrativa

Psihoterapia Integrativa

O abordare mai flexibila si mai complexa fata de psihoterapiile traditionale. o forma progresiva de psihoterapie, personalizata pe nevoia...

Mai multe detalii
Tratament psihiatric

Tratament psihiatric

Combinatia intre psihoterapie si terapie medicamentoasa este uneori solutia ideala in abordarea unor afectiuni precum depresia, anxietatea, atac de...

Mai multe detalii
Psihoterapia Scurta Colaborativa

Psihoterapia Scurta Colaborativa

Psihoterapia Scurta Centrata pe Resurse si Solutii este un demers de terapie colaborativa cu participarea directa a pacientului si...

Mai multe detalii

Psihoterapie prin Realitate Virtuală

Una dintre cele mai inovatoare soluții terapeutice în terapia anxietății și a atacurilor de panică este Psihoterapia de Expunere la Realitatea Virtuală. Terapiile prin Realitate Virtuală asigură vindecare și ameliorare pentru cele mai diferite boli, prin intermediul tehnologiilor inovative bazate pe realitatea virtuală.

Virtual Reality Therapy (VRT) se folosește de aplicații și programe de imersiune vizuală cu ajutorul mediilor create artificial, pentru a oferi pacientului un mediu sigur și confortabil în care să simuleze și să retrăiască diferite experiențe, în scopul de a-și putea trata anumite afecțiuni.

Psihoterapia prin Realitate Virtuala.

Una dintre cele mai inovatoare solutii terapeutice in terapia anxietatii si a atacurilor de panica este Psihoterapia de Expunere la Realitatea Virtuala. Terapiile prin Realitate Virtuale asigura vindecare si ameliorare pentru cele mai diferite boli, prin intermediul tehnologiilor inovative bazate pe virtual reality.

Virtual Reality Therapy (VRT) se foloseste de aplicatii si programe de imersiune vizuala cu ajutorul mediilor create artificial pentru a oferi pacientului un mediu sigur si confortabil in care sa simuleze si sa retraiasca diferite experiente pentru a-si putea trata anumite afectiuni.

Echipa ID Therapy

Nadia Gorduza
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de avion, Frica de a vorbi in public, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
 • Specializari
 • Certificari
  Singurul medic psihoterapeut din Romania specializat in Terapia de Cuplu prin metoda Gottman si in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii, Management Anxietate. Reprezentant al Institutul Gottman din Seattle, SUA, cat si al Insitutului Virtually Better INC, Atlanta, USA
Raina Saguna
Anxietate, Atacuri de panica, Dependente, Dependenta de alcool, Dependenta de fumat, Depresie, Insomnie, Stres, Tulburari comportament alimentar, Tulburari de personalitate
Psihoterapeut Integrativ, Psiholog clinician
adictii, anxietate, trauma, depresie, insomnie, stres, tulburari de personalitate
 • Specializari
  • Psihoterapie integrativa individuala si de grup pt adulti, adolescenti, cuplu si familie
  • Psihologie clinica
 • Certificari
  • Psihoterapeut Integrativ Specialist- membru al Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa-IRPI si al Federatiei Romane de Psihoterapie-FRP
  • Master Psihologie Clinica, Hipnoza Clinica Eriksoniana, Interventii psihoterapeutice de scurta durata
  • Certificare Hipnoza Ericksoniana Metropolis
  • Master Programare Neuro Lingvistica- certificat ITANLP
  • Life & Business Coach- certificat International Coaching Federation- ICF
Bogdan Pirtoaca
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Insomnie, Stres, Trauma Psihologica
Psiholog Clinician Principal si Psihoterapeut
acreditat in psihoterapii cognitive si comportamentale
Depresie, Anxietate, Atac de panica, Management furie
 • Specializari
  • Specializari
 • Certificari
  • Programul masteral „Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului si Dezvoltarea Potentialului Uman”, Universitatea Babes-Boliay, Cluj
Evaluare rapida

Depresie Anxietate Stres

Testul DASS21

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai mute detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Programeaza-te si scapa de anxietate

Telefon: +40 751 202 272

Adresa: Strada Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1,
Sector 1, Bucuresti, Romania