13 feb. 2020

Marijuana poate duce la formarea unor amintiri false

Ar putea suspectii care consuma substante interzise sa marturiseasca crime pe care nu le-au comis?

Este o tema recurenta a comediilor cu persoane care consuma substante interzise ca fumatul de marijuana ii face pe utilizatorii sai sa uite anumite evenimente – dar acum se dovedeste ca ii poate face sa isi „aminteasca” lucruri care nu s-au intamplat niciodata.

Iata ce spun cercetatorii!

Cercetarile noi au aratat ca persoanele care au consumat THC erau mai susceptibile sa dezvolte amintiri false decat cele care nu au facut-o, raporteaza Inverse. Constatarea este tulburatoare, si nu doar din furia existentiala de a recunoaste ca amintirile cuiva nu sunt perfecte. Expertii au declarat pentru Inverse ca fenomenul ar putea duce la condamnari criminale gresite, rezultate din marturii sau confesiuni inexacte ale martorilor oculari.

O echipa internationala de cercetatori, in general afiliata cu Universitatea Maastricht din Olanda, a testat impactul marijuanei asupra amintirilor a 64 de participanti. Ei au descoperit ca participantii au experimentat atat amintiri false spontane, cat si cele pe care cercetatorii le-au sugerat in mod activ.

Cu alte cuvinte, daca un martor a fost sub influenta substantelor interzise in timpul orica...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *