02 iun. 2016

Dependenta de munca ascunde, de fapt, anumite tulburari psihice

Stiati ca cei care sunt obsedati de munca sufera, de fapt, de anumite tulburari psihice?

Un studiu realizat in Norvegia pe 16,426 de adulti a descoperit faptul ca persoanele obsedate de munca, sau workaholicii, sufera de tulburari psihice care sunt in legatura directa cu tulburarea obsesiv-compulsiva, ADHD, sau chiar cu depresia si anxietatea.

Se pare ca workaholicii, prin faptul ca depun atat de mult efort in munca lor, incearca de fapt sa fuga de anumite emotii sau probleme, devenind stresati si anxiosi in momentul in care sunt nevoiti sa lase munca pentru a intreprinde alte activitati.

Prin urmare, este vorba de anumite tulburari psihice mai profunde sau de ordin emotional.

Cum iti poti da seama daca esti dependent de munca? In primul rand, faptul ca iti iei din timpul liber pentru a rezolva sarcini ce tin de munca, e un prim semn care ar trebui sa-ti dea de gandit.

In al doilea rand, daca preferi sa muncesti deprioritizand familia, lucrurile care iti fac placere, pasiunile, ascunde de fapt nevoia de a fugi de tine si starile care te-ar putea cuprinde, precum anxietatea, vina, inutilitatea sau depresia.

Nu in ultimul rand, daca lucrezi atat de mult incat sanatatea ta are de suferit, ar fi cazul sa te gandesti daca se merita sa lupti in continuare cu acesti monstri pe care i-ai creat sau ii elimini.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *